Foto: DELFI

Cīņā par otro vietu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējumā otrdien "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība izbraukumā ar rezultātu 73:67 (19:19, 27:22, 9:8, 18:18) pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu un apsteidza to kopvērtējumā, izvirzoties otrajā vietā.

"Liepāja"/"Triobet" iepriekš bija uzvarējusi piecās LBL spēlēs pēc kārtas, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" aizvada jau 11 panākumu sēriju un Latvijas čempionāta gaitā nav zaudējusi gandrīz trīs mēnešus.

Pirmajā ceturtdaļā lielākoties vadībā atradās mājinieki, iekrājot piecu punktu pārsvaru. Ceturtdaļas beigas komandas sagaidīja pie neizšķirta rezultāta 19:19, bet teju visas otrās ceturtdaļas gaitā vadībā jau atradās viesi, kuru pārsvars uz brīdi sasniedza desmit punktus. Arī trešajā ceturtdaļā nemainīgi vadībā atradās jūrmalnieki, izšķirošās desmit minūtes sagaidot ar sešu punktu handikapu.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Jūrmala"/"Fēnikss" teju trīs ar pusi minūšu garumā nespēja gūt punktus, kas ļāva liepājniekiem panākt neizšķirtu 55:55. Tomēr vadību laukuma saimnieki neatguva, jo "Jūrmala"/"Fēnikss" prata salīdzinoši ātri atjaunot sešu punktu pārsvaru. Pusotru minūti pirms spēles beigām viesiem bija divu punktu pārsvars, bet 42 sekundes pirms beigu svilpes neizšķirtu 67:67 panāca Gints Antrops. Ar precīzu tālmetienu 19 sekundes pirms spēles beigām trīs punktu pārsvaru jūrmalniekiem atgrieza Edgars Jeromanovs. Savā atbildes uzbrukumā mājinieki bumbu zaudēja, bet atlikušajā laikā par uzvaru vairs nepacīnījās.

Jeromanovs uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet ar 11 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Iļja Gromovs. Liepājnieku labā 17 punktus guva Mareks Jurevičus.

Abas komandas pirmoreiz šosezon tikās pašā sezonas ievadā, liepājniekiem izbraukumā uzvarot ar 66:61.

Kā zināms, pēc nesen valsts vicečempionu "VEF Rīga" piedzīvotā zaudējuma "Jēkabpils" spēlētājiem viņi kopvērtējumā atkrita vien uz ceturto pozīciju aiz Liepājas un Jūrmalas basketbolistiem.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir septiņas uzvaras astoņās spēlēs, tai ar 12 panākumiem 15 mačos seko "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet" , bet tām ar diviem panākumiem trīs cīņās seko "VEF Rīga". "Jēkabpils" basketbolisti ar deviņiem panākumiem 16 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar astoņām uzvarām 15 spēlēs noslēdz pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Barons"/LDz komanda.

"Jelgava" ar septiņām uzvarām 16 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir pieci panākumi 16 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi trīs un divas uzvaras 15 cīņās.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!