Foto: DELFI

Divu Latvijas komandu savstarpējā cīņā Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta ietvaros "Jūrmala" sestdien Nīcā ar 66:50 (18:10, 15:8, 17:13, 16:19) uzvarēja "Betsafe"/"Liepāja".

Jūrmalas komandas sastāvā pa deviņiem punktiem iemeta uzreiz pieci basketbolisti – Ervīns Jonāts, Uģis Pinete, Haralds Kārlis, Ivars Rihards Žvīgurs un Deniss Krestiņins.

Tikmēr "Betsafe"/"Liepāja" rindās ar 17 punktiem atzīmējās Roberts Krastiņš, bet 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Kārlim Lasmanim.

Pirmās minūtes starp abām komandām aizritēja ļoti mazrezultatīvā cīņā, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā "Jūrmala" pārņēma iniciatīvu un panāca 18:10. Iesākto jūrmalnieki turpināja, jo otrajā ceturksnī "Betsafe"/"Liepāja" basketbolistiem gūt tikai astoņus punktus, bet, dodoties lielajā pārtraukumā, viesiem jau bija iekrāta solīda vadība - 33:18.

Otrajā puslaikā "Jūrmalas" pārsvars dažbrīd jau tuvojās 20 punktiem, bet kopumā viesi spēlēja pārliecinoši, neļaujot liepājniekiem samazināt rezultāta starpību un atjaunot intrigu.

Šīs vienības cīnās BBL čempionāta A apakšgrupā ar krietni atšķirīgām sekmēm. Tās savstarpēju maču šī turnīra ietvaros aizvadīja jau oktobrī, kad jūrmalnieki savā laukumā bija pārliecinoši labāki ar 82:64. Komandas divus mačus ir aizvadījušas arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), arī tajos pie uzvarām tiekot "Jūrmalai".

"Jūrmala" šosezon izcīnījusi uzvaras visās septiņās A apakšgrupas spēlēs, tāpēc tā kopvērtējumā atrodas pirmajā vietā. Kamēr liepājnieki ar diviem panākumiem astoņos mačos ir piektie starp sešām komandām.

Jūrmalnieki šosezon BBL bija uzvarējuši arī Prienu-Birštonas "Vytautas" komandu, kas ir iepriekšējās sezonas čempione, taču šis klubs pēc amerikāņu brāļu Bolu pievienošanās atteicās no dalības Baltijas līgā un tās rezultāti ir anulēti.

Ieskaitot arī LBL sacensības, Jūrmalas komanda uzvarējusi 15 no pēdējām 16 cīņām.

Tikmēr "Betsafe"/"Liepāja" šonedēļ pastiprināja sastāvu ar pieredzējušo uzbrucēju Mareku Jureviču, kurš savas dzimtās pilsētas komandā spēlējis vairākkārt, tostarp arī iepriekšējās sezonas beigu daļā. Iepriekšējo sezonas daļu basketbolists bija bez kluba.

Ņemot vērā arī mačus LBL, liepājnieki ir cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas.

A apakšgrupas pārrēķinātajā kopvērtējumā līdere ar septiņiem panākumiem septiņos mačos ir "Jūrmala", kam ar sešiem panākumiem septiņās cīņās seko "Šiauliai". Trīs uzvaras septiņās spēlēs ir Raplas "AVIS Utilitas" un "Port of Parnu" komandām, divi panākumi astoņās cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, savukārt tabulu ar sešām neveiksmēm septiņos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

Turnīra B apakšgrupā vadībā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes", sešas uzvaras deviņos mačos izcīnījusi "Tartu Universitāte", kurai ar pieciem panākumiem seko "Ogre" un "Kalev"/TLU, kas aizvadījušas attiecīgi septiņas un deviņas cīņas. Tikmēr trīs uzvaras deviņos mačos ir TTU kontā, "Valmiera"/ORDO rēķinā ir divas uzvaras astoņos dueļos, kamēr Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu uzvaru astoņas cīņās.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Prienu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!