Foto: facebook.com/bkjurmala/

"Jūrmalas" komanda svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā viesos sīvā cīņā ar rezultātu 82:81 (22:24, 25:17, 19:18, 16:22) uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU).

"Jūrmalas" basketbolisti mača pēdējā minūtē aizmeta garām visus sešus soda metienus, taču nosargāja vadību un svinēja uzvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Edgars Jeromanovs, kamēr 14 punktus iemeta Ivars Rihards Žvīgurs.

Mājiniekiem ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Linards Jaunzems, bet 18 punktus guva Pēteris Rēķis.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, tikai tā nogalē Jūrmalas komandai iegūstot sešu punktu pārsvaru. Otrā puslaika sākumā jūrmalnieku handikaps pārsniedza desmit punktus, bet studenti ar vairākiem mēģinājumiem atspēlēties ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē pietuvojās līdz trim punktiem (68:71).

Turpinājumā "Jūrmala" nedaudz palielināja savu pārsvaru, bet 25 sekundes pirms finālsvilpes Renārs Birkāns ar tālmetienu pietuvināja studentus līdz četru punktu deficītam (78:82). Četras sekundes vēlāk LU pret Uģi Pineti pārkāpa noteikumus un tas attaisnojās, jo "Jūrmalas" basketbolisti aizmeta garām abus soda metienus.

Pinete pēc tam otrā laukuma galā traucēja Jānim Eidukam iemest tālmetienu, LU basketbolistam realizējot visus trīs "sodiņus" un panākot 81:82. Tikmēr sešas sekundes pirms pamatlaika beigām arī "Jūrmalas" lietuviešu spēlētājs Deniss Krestiņins netrāpīja divus soda metienus. Pēc otrā metiena bumbu savā rīcībā ieguva Ervīns Jonāts, pret kuru tika pārkāpti noteikumi, taču arī viņš neiemeta savus soda metienus.

Tomēr LU pēdējās sekundēs netika pie iespējas mest pa grozu, minimālu uzvaru svinot "Jūrmalas" basketbolistiem.

Jūrmalas basketbolisti 2017. gada noslēdzošajā mačā ar rezultātu 85:82 pārspēja "Ogri", nostiprinādamies trešajā pozīcijā. Ieskaitot mačus arī Baltijas Basketbola līgā (BBL), kūrortpilsētas komanda uzvarējusi 13 no pēdējām 14 cīņām. Vienīgais zaudējums vairāk nekā divu mēnešu laikā piedzīvots pret valsts čempioni "VEF Rīga" (82:86).

Tikmēr studenti cietuši četrus zaudējumus pēc kārtas, iepriekšējā mačā ar 72:87 atzīstot "VEF Rīga" pārākumu. LU šosezon izcīnījuši tikai trīs uzvaras - divas pret 2016. gada čempioni "Valmieru"/ORDO un vienu pret "Jēkabpili".

Šī abām komandām bija otrā tikšanās šajā sezonā. Oktobra vidū pārliecinošu uzvaru ar 88:59 izcīnīja "Jūrmala".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 14 uzvaras 14 mačos, kam ar deviņiem panākumiem 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 15 mačos ir "Jūrmala", kurai ar deviņiem panākumiem 14 cīņās seko "Ogre".

Aiz pirmā četrinieka ar piecām uzvarām 13 spēlēs ir "Betsafe/Liepāja", kamēr divas uzvaras astoņos mačos ir "Valka/Valga" rēķinā. Aiz pirmā sešinieka ar trim uzvarām 14 cīņās ir "Latvijas Universitāte" un "Jēkabpils", bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 15 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!