Foto: Renars Koris

Jūrmalas dome nebija tiesīga piešķirt papildus līdzfinansējumu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas vienībai "SilJa", kas vēl līdz 2019./2020. gada sezonas pārtraukumam tika dēvēta par "Jūrmala"/"Betsafe" un kas finansiālu problēmu dēļ pārtraukusi savu darbību, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jau vēstīts, ka 26. martā "SilJa" paziņoja, ka pārtraukusi savu darbību, skaidrojot to ar Jūrmalas pilsētas domes atbalsta trūkumu. "Jūrmalas domes vadītājs un viņa kolēģi, pretēji solītajam un ignorējot oficiāla iepirkuma rezultātus, no 2019. gada augusta vidus, aizbildinoties ar birokrātiskām procedūrām, nebeidzamiem solījumiem un meliem – "paņēma un uzmeta," savā paziņojumā rakstīja klubs.

Tomēr Jūrmalas pilsētas dome portālu "Delfi" informēja, ka tā šo situāciju redz pilnīgi citādāk.

"Publiskajā vidē paustie apgalvojumi par saistību nepildīšanu no pašvaldības puses ir pilnībā nepatiesi. Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir izpildījusi visas iepriekšējos gados uzņemtās līgumiskās saistības ar biedrību "Jūrmalai un sportam" par basketbola kluba "Jūrmala" atbalstu. Šobrīd pašvaldībai ar biedrību vai klubu nav jebkādu līgumisku saistību," vēstīja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Pašvaldībai, rīkojoties ar publiskiem līdzekļiem, ir jāievēro de minimis nosacījumi – viena juridiska persona nevar saņemt vairāk kā 200 000 eiro publiskā finansējuma trīs gadu periodā. Par minēto no pašvaldības puses tika informēta arī biedrības "Jūrmalai un sportam" basketbola komandas vadība. Trīs gadu periodā sasniedzot 200 000 eiro slieksni, pašvaldība nav tiesīga piešķirt papildu līdzfinansējumu. Zinot minēto ierobežojumu, basketbola kluba vadībai jau laikus bija jāpiesaista arī privātie sponsori," teikts turpinājumā.

"Attiecībā uz Jūrmalas Sporta skolas izsludināto iepirkumu par "Jūrmalas Sporta skolas audzēkņu treniņu procesa un spēļu pieredzes nodrošināšana augstākās līgas basketbola komandā" norādāms, ka konkrētā iepirkuma priekšmets bija Jūrmalas Sporta skolas profesionālās ievirzes basketbola programmas audzēkņu treniņu procesa nodrošināšana un talantīgāko vecāko profesionālās ievirzes basketbola grupu audzēkņu spēļu pieredzes nodrošināšana augstākās līgas basketbola komandā. Minētais iepirkums nebija paredzēts biedrības "Jūrmalai un sportam" un tās basketbola komandas uzturēšanai, tai skaitā basketbola kluba spēlētāju atalgojuma samaksai. Iepirkuma procedūra, izvērtējot prioritātes, tika pārtraukta, jo Jūrmalas Sporta skolā šobrīd notiek plaši remontdarbi (baseina renovācija) un to veikšanai nepieciešami papildu finanšu līdzekļi," norādīja Jūrmalas domes pārstāvji.

Jūrmalas basketbola klubs 2018. gadā izcīnīja Baltijas Basketbola līgas (BBL) sudraba medaļas, kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs ieņēma trešo vietu.
Šosezon jūrmalnieki Latvijas-Igaunijas basketbola līgā pirms koronavīrusa radītā pārtraukuma ieņēma sesto vietu 14 komandu konkurencē, bet starp Latvijas komandām atradās ceturtajā pozīcijā, tādējādi izpelnoties šo vietu arī līdz galam neizspēlētajā LBL sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!