Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Jūtas "Jazz" sestdien atteicās no šajā nedēļā iemainītā saspēles vadītāja Derika Rouza pakalpojumiem, taču šāds solis tika prognozēts jau iepriekš.

"Jazz" vienība 2010./2011.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju Rouzu, kurš pagājušajā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" rindās, ceturtdien, kad NBA klubi varēja veikt pēdējos maiņu darījumus, iemainīja no Klīvlendas "Cavaliers", kas veica pamatīgas sastāva izmaiņas.

Darījumā bija iesaistītas trīs komandas, jo līdzšinējie "Cavaliers" spēlētāji Rouzs un Džejs Krauders nokļuva Jūtas "Jazz" rīcībā, kamēr Imans Šamperts pārcēlās uz Sakramento "Kings", bet Klīvlenda no "Jazz" ieguva Rodniju Hudu, bet no "Kings" pieredzējušo Džordžu Hilu. Vēl Sakramento vienība bez Šamperta saņēma arī Džo Džonsonu no Jūtas kluba.

Jau drīz vien pēc darījuma tika ziņots, ka "Jazz" atteiksies no Rouza, ievietojot viņu tā dēvētajā "waiver" jeb atteikumu sarakstā, kas sestdien arī tika izdarīts.

Tagad 29 gadus veco saspēles vadītāju, kurš pēc smagām traumām iepriekšējos gados vairs nespēj demonstrēt savu zvaigžņoto sniegumu, var paņemt jebkurš cits klubs.

Jau ceturtdien tika ziņots, ka par Rouzu interesi izrāda Minesotas "Timberwolves" komanda, taču sestdien ietekmīgais medijs ESPN vēstīja, ka interesi par saspēles vadītāju izrāda arī Vašingtonas "Wizards" komanda.

Rouzs, kurš pirms šīs sezonas kā brīvais aģents pievienojās "Cavaliers" komandai, šosezon 16 spēlēs vidēji mačā guvis 9,8 punktus un izcīnījis 1,8 atlēkušo bumbu.

Tikmēr savā deviņus gadus ilagajā NBA karjerā viņš vidēji spēlē sametis 19,2 punktus, izdarījis 5,8 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas. Savus līdz šim labākos gadus viņš NBA aizvadīja Čikāgas "Bulls" komandā, kuru pārstāvēja no 2008. līdz 2016.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!