Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Rytas" galvenā trenera amatā oficiāli apstiprinājis lietuvieti Donaldu Kairi, vēsta komandas paziņojums mājaslapā.

Jau ziņots, ka kā kandidāts uz šo amatu tika minēts Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers. Štelmahers pagājušajā sezonā vadīja Igaunijas čempionus Tallinas "Kalev/Cramo". Bet pirms tam gan kā spēlētājs, gan kā treneris darbojies Viļņas kluba sistēmā.

Gatavību pārņemt "Rytas" galvenā trenera amatu izteica arī cits latvietis Uvis Helmanis, kurš pirms tam strādāja kā iepriekšējā galvenā trenera Daiņus Adomaiša asistents.

Tomēr "Rytas" izvēlējās lietuvieti Kairi, kurš kopš šī gada 4. februāra vadījis VTB Vienotās līgas vienību Saratovas "Avtodor". Lai arī viņam līgums spēkā ar Krievijas klubu bija arī uz nākamo sezonu, tomēr treneris izvēlējās vadīt savas dzimtenes klubu.

Līgums ar Kairi noslēgts uz trijām sezonām.

2008./2009. gada sezonā Kairis bija Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienības "ASK Rīga" galvenais treneris, bet vēl savas karjeras gaitā lietuvietis vadījis Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandu, kā arī bijis trenera asistents Lietuvas basketbola izlasē un Maskavas CSKA klubā. Jau ziņots, ka koronavīrusa Covid-19 radītā pandēmija jūtami ietekmējusi Lietuvas basketbola vienības Viļņas "Rytas" nākamās sezonas budžetu. Klubam tā rezultātā nav izdevies pagarināt sadarbību ar labi zināmo speciālistu Daiņu Adomaiti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!