Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Neveiksmi VTB Vienotās basketbola līgas spēlē ceturtdien piedzīvoja latvieša Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempione Tallinas "Kalev", kas ļāvis Latvijas otrajam spēcīgākajam klubam "VEF Rīga" saglabāt minimālas cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Aizvadītajā mačā "Kalev" ar 88:89 (12:22, 21:23, 20:18, 35:26) izbraukumā piekāpās kopvērtējuma pastarītei Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas.

Šajā mačā jau no pirmajā minūtēm vadībā atradās "Cmoki" komanda, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar desmit punktu pārsvaru. Kaut pēdējās minūtēs "Kalev" tuvojās pretiniekiem un pēdējās sekundēs vienības aizvadīja soda metienu sacensību, tika ciesta neveiksme.

Šķēle šoreiz laukumā pavadīja 15 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, realizējot trīs no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat latviešu aizsargs izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija amerikānis Rašons Frīmens, viņam ar 17 punktiem piebalsoja Aleksandrs Kudrjavcevs, bet melnkalnietis Ivans Marašs izcēlās ar 15 punktiem un 14 bumbām zem groziem.

Tikmēr "Kalev" rindās ļoti sekmīgu sniegumu nodemonstrēja Skots Mačado, kurš guva 33 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Šajā mačā "Kalev" pārtrauca piecu uzvaru sēriju, bet "Cmoki" guva ceturto panākumu pēdējos Vienotās līgas piecos mačos.

Kopvērtējumā "Kalev" ar 13 panākumiem 28 spēlēs saglabā astoto vietu, bet "VEF Rīga" ar desmit uzvarām 26 mačos ir pozīciju zemāk.

"Kalev" šosezon abās savstarpējās spēlēs bijusi pārāka pār rīdziniekiem, kas nozīmē, ka vienādas uzvaru un zaudējumu bilances gadījumā Tallinas klubs atradīsies augstāk. Lai sasniegtu izslēgšanas spēles, "VEF Rīga" basketbolistiem jāuzvar atlikušajās četrās regulārā čempionāta cīņās un jācer, ka "Kalev" neuzvarēs nevienu no diviem beidzamajiem mačiem.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!