Foto: F64

Igaunijas spēcīgākais basketbola klubs panācis mutisku vienošanos ar Latvijas izlases galveno treneri Robertu Štelmaheru, kā arī viņa palīgiem Akseli Vairogu un Indreku Reinboku.

Jau ziņots, ka Igaunijas spēcīgākais basketbola klubs, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētais un Aigara Šķēles pārstāvētais Tallinas "Kalev"/"Cramo", ir lauzis līgumus ar spēlētājiem, liekot uzdot jautājumus arī par kluba nākotni.

Lai arī marta beigās komandā nebija neviena persona ar līgumu, kluba īpašnieki jau tolaik pauda cerību par tā pastāvēšanu arī turpmāk.

Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR vēsta, ka kluba finansiālā situācija ir sākusi uzlaboties, kā rezultātā vienībai nepieciešami treneri. Tallinas vienība nolēmusi pieturēties pie līdzšinējā speciālistu kodola, panākot mutisku vienošanos ar Štelmaheru, kā arī viņa asistentiem Vairogu un Reinboku.

"Ir panākta mutiska vienošanās, taču galējās formalitātes vēl tiek apspriestas ar trenera aģentu," par situāciju klubā sarunā ar portālu "Delfi" teica vienības ģenerālmenedžeris Ramo Kasks. "Štelmahers līgumā vēlas ietvert punktu, ka sezonas vidū laba piedāvājuma gadījumā viņš varētu doties prom, taču mēs šādu opciju nevēlamies."

Tāpat zināms, ka kluba sistēmā paliks kādreizējais galvenais treneris Alars Varaks, kurš savu pieredzi tālāk nodos "SK Nord" akadēmijas jaunajiem speciālistiem. Tāpat Varaks ir basketbola departamenta vadītājs.

Štelmahers aizvadītajā sezonā komandu vadīja VTB Vienotajā līgā un Igaunijas-Latvijas Basketbola līgā un vietējā čempionātā. Visos turnīros sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ.

VTB čempionātā komanda ar astoņām uzvarām 20 spēlēs turnīra tabulā ieņēma piekto vietu un bija labās pozīcijās, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Apvienotajā čempionātā "Kalev"/"Cramo" ieņēma trešo vietu, kas bija labākais rezultāts starp Igaunijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!