Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbolists Ernests Kalve atbrīvots no Itālijas A sērijas kluba Kremonas "Vanoli", bet viņa vietā komandā ieradies Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" bijušais leģionārs lietuvietis Donāts Zavacks, vēsta portāls "Basket Inside".

Kalve "Vanoli" vienībai pievienojās pirms šīs sezonas un tās sastāvā aizvadīja 13 spēles, caurmērā gūstot 4,9 punktus un izcīnot 1,8 atlēkušās bumbas.

Pēdējo maču latvietis šīs komandas rindās aizvadīja svētdien, kad zaudējumā pret Varēzes "Cimberio" (75:94) guva trīs punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Spekulācijas par Kalves iespējamo došanos prom no Itālijas vienības bija visu aizvadīto nedēļu.

Par Kalves aizstājēju gatavojas kļūt 33 gadus vecais Zavacks, kurš šo sezonu sāka Vācijas klubā Bonnas "Telekom Baskets", Eiropas kausa cīņās caurmērā gūstot desmit punktus un izcīnot sešas bumbas zem groziem. Savukārt bundeslīgas spēlēs viņš vidēji mačā meta 9,1 punktu un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

Zīmīgi, ka Zavacks jau iepriekš strādājis kopā ar "Vanoli" galveno treneri Čezāri Pankoto - 2006.gadā Udīnes "Pallalcesto" vienībā.

Zavacks iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas čempionu.

Čempionāta kopvērtējumā "Vanoli" ar diviem panākumiem 13 mačos ieņem pēdējo, 16.vietu.

Šobrīd 26 gadus vecais Kalve "Vanoli" vienībai pievienojās septembra izskaņā, izturot tajā pārbaudes laiku. Latvietis jau iepriekš ir spēlējis Itālijā - 2005.gadā pēc veiksmīga Eiropas U-18 čempionāta viņš parakstīja līgumu ar vienu no šīs valsts flagmaņiem Trevīzo "Benetton". Tomēr laiks šī kluba sastāvā Kalvem neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņu mocīja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā vēlāk līgums tika pārtraukts.

Kalve aizvadījis 35 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. Viņš piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīrā 2009.gadā, kā arī kvalifikācijas turnīros 2008. un 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!