Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu basketbolists Ernests Kalve otrdien guva 19 punktus un palīdzēja Ungārijas čempionvienībai Solnokas "Olaj KK" tikt pie otrās uzvaras Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra spēlēs.

Apakšgrupu sacensību trešās kārtas mačā "Olaj KK" ar rezultātu 93:80 (27:22, 24:19, 21:23, 21:16) viesos uzvarēt Rumānijas komandu "Timisoara".
Kalve laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā, uzbrūkot ar augstu precizitāti, realizēja četrus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un visus piecus soda metienus.

Vēl latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, trīs reizes izprovocēja noteikumu pārkāpumus, pārtvēra divas pretinieku piespēles un pats nopelnīja divas piezīmes.

Līdz ar to "Olaj KK" ar diviem panākumiem trijos mačos izvirzījās F apakšgrupas otrajā vietā. Līderpozīcijā ar diviem panākumiem divās cīņās ir Vācijas komanda Oldenburgas "EWE Baskets".

Cita latvieša Ivara Timermaņa pārstāvētais Rumānijas klubs Ploješti "CSU Asesoft" trešdien trešās kārtas mačā viesos tiksies ar Kipras klubu Nikosijas "Keravnos". Ar diviem zaudējumiem divos mačos "CSU Asesoft" pašlaik atrodas apakšgrupas pēdējā, ceturtajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola komanda "Ventspils" trešajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē otrdien tika pie trešās uzvaras - ar 82:80 izbraukumā tika pieveikta Zviedrijas komanda Sēdertaljes "Kings", ko pārstāv arī latvietis Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!