Foto: Publicitātes foto

Bez gūtiem punktiem Adrijas līgas spēlē sestdien palika latviešu basketbolists Ernests Kalve, bet viņa pārstāvētā Ungārijas čempionvienība Solnokas "Olaj KK" ar 53:87 (11:24, 10:23, 17:21, 15:19) izbraukumā pārliecinoši zaudēja Maķedonijas vienībai Skopjes "Aerodrom".

Kalve šoreiz laukumā pavadīja tikai deviņas minūtes, kuru laikā kļūdījās visos trīs divpunktu metienu mēģinājumos.

Latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un nopelnīja divas piezīmes, iekrājot negatīvu efektivitātes koeficientu -4.

Kalvem bija otrs sliktākais efektivitātes koeficients komandā.

"Olaj KK" komanda turnīrā piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Svētdien kārtējo turnīra spēli aizvadīs arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan".

Kopvērtējumā "Partizan" ar astoņām uzvarām desmit spēlēs ieņem otro vietu, bet turnīra līdervienība ir Bosnijas un Hercegovinas komanda Aleksandrovacas "Igokea". Savukārt "Olaj KK" komanda ar diviem panākumiem 11 mačos atrodas pēdējā, 14.pozīcijā.

Bertāns pagājušajā sezonā no Slovēnijas komandas Ļubļanas "Union Olimpija" pārcēlās uz "Partizan", noslēdzot līgumu uz trim ar pusi sezonām.

Pagājušā gada vasarā Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Savukārt Kalve pagājušo sezonu sāka Latvijas komandā "Valmiera", bet vēlāk pievienojās Turcijas augstākās līgas komandai "Trabzonspor". Ar "Olaj KK" viņš septembrī noslēdza līgumu uz vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!