Bijušais Latvijas basketbola izlases līderis Kaspars Kambala intervijā Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris" gremdējies atmiņās par savā karjerā pieredzētajām spēlēm pret kaimiņvalsts valstsvienību un "Žalgiris" komandu.

Basketbolists 24. janvārī tika uzaicināts apmeklēt ULEB Eirolīgas spēli starp "Žalgiris" un Berlīnes "Alba" vienībām. Lai gan Kambala pēdējo spēli izbraukumā Eirolīgas karjeras laikā ar "Fenerbahce" komandu aizvadīja tieši Kauņā, tas vēl notika vecajā "Kauņas sporta hallē".

"Līdzjutēji šeit ir patiesi zinoši," par atmosfēru jaunajā "Žalgiris" arēnā klāstīja Kambala. "Viņi izaug kopā ar basketbolu un nāk uz spēlēm. Līdzjutēji zina, kādam basketbolam būtu jābūt. Vienmēr bijis lieliski šeit spēlēt. Šādu atmosfēru reti, kur var sastapt."

Centra pozīcijas spēlētājs intervijā neslēpa, ka viens no viņa elkiem bijis Lietuvas izlases un "Žalgiris" komandas zvaigzne Arvīds Sabonis.

"Vairāk atceros padomju laika spēles, kad televīzijā skatījos Saboni. Mans pirmais spēlētāja numurs arī bija 11. Vēroju viņu un viņa āķa metienu. Uzskatu, ka mans āķa metiens bija viens no labākajiem Eiropā aiz Saboņa. Jaunībā daudz skatījos viņa spēles un vēlējos būt kā viņš," stāstīja Kambala.

Basketbolists karjeras gaitā aizvadīja sešas spēles pret Lietuvas valstsvienību. Četras no tām bija pārbaudes mači, bet 2001. gadā Kambala ar Latvijas izlasi kaimiņzemes komandu pieveica Eiropas čempionāta astotdaļfinālā (94:76). Divus gadus vēlāk Lietuvas valstsvienība reabilitējās apakšgrupas spēlē (91:92).

"Mums bija jābūt kā Lietuvas mazajiem pusbrāļiem. Jums jau tobrīd bija olimpisko spēļu medaļas. Tikties ar to izlašu puišiem vienmēr bija aizraujoši. Ārpus laukuma bijām draugi – tas spēles padarīja vēl spraigākas," atminējās Kambala.

"Žalgiris" vienība ar deviņām uzvarām 24 Eirolīgas spēlēs ieņem 13. vietu 18 komandu konkurencē. Līdz pozīcijai labāko astotniekā jeb izslēgšanas spēlēs tai pietrūkst divu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!