Foto: AFP/Scanpix/LETA
Profesionālā vasaras basketbola līga "Big3", kura bija aprīlī iecerējusi aizvadīt karantīnā esošu basketbolistu 3x3 basketbola turnīru, sacensības atlikusi uz vēlāku laiku, ziņo portāls "usatoday.com".

Jau ziņots, ka "Big3" līgas vadība bija plānojusi aprīlī aizvadīt 3x3 basketbola turnīru, kurā piedalītos no 16 līdz 22 basketbolistiem. Spēlētājiem būtu nepieciešams negatīvs Covid-19 testa rezultāts, bet sacensību laikā viņi uzturētos kopīgā mājā Losandželosā. Teritorijas pamešana tiktu sodīta ar izslēgšanu no līgas, bet basketbolistu ikdiena tiktu iemūžināta realitātes šovā.

Bažas par Covid-19 gan piespiedusi līgas vadību atlikt turnīru līdz augustam vai septembrim, zināms portālam "usatoday.com". Savukārt "Big3" regulārā sezona, kas pēdējos trīs gadus norisinājusies vasarā, šogad varētu tikt aizvadīta rudenī vai ziemā.

Lai gan Losandželosas mērs Ēriks Garseti pagājušonedēļ paziņoja, ka Losandželosas iedzīvotājiem par brīvu pieejami Covid-19 testi, "Big3" vadības lēmumu ietekmējusi testu nepieejamība citur ASV. Tā ņēmusi vērā arī drošības apsvērumus, ar kuriem saskartos basketbolisti, ceļojot uz Losandželosu no citiem štatiem.

Šobrīd zināms, ka "Big3" regulārās sezonas turnīrā piedalīsies bijušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Amāre Stademairs, Džo Džonsons, Gilberts Arenass, Gregs Odens un Zeks Rendolfs. Savukārt karantīnas turnīra sastāvs vēl nav zināms, lai gan tā saistībā iepriekš arī tika izziņoti Džonsona, Rendolfa un Odena vārdi.

2017. gadā dibinātā "Big3" līga savu sezonu izspēlē ik vasaru, bet tās komandas pārsvarā aizpilda bijušie NBA spēlētāji. Lai gan spēļu formātam ir zināma līdzība ar Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola noteikumiem, "Big3" līga izveidojusi dažādas inovācijas, starp kurām minams četru punktu metiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!