Foto: AP/Scanpix/LETA

Četrkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Stefens Karijs izmežģīta kreisā pleca savainojuma dēļ vēl vismaz divas nedēļas nedosies laukumā, sestdien paziņoja pašreizējā čempione Goldensteitas "Warriors".

Karijs, kurš savainojumu guva 14.decembrī Indiānā, mēģinot pārtvert bumbu, ir izlaidis komandas pēdējās četras spēles.

"Warriors" saka, ka Karijs nesen ir atkārtoti izmeklēts un "gūst labus panākumus" atveseļošanās procesā, kā arī "tiks atkārtoti izmeklēts pēc divām nedēļām".

34 gadus vecais aizsargs, kurš ir divkārtējs NBA vērtīgākais spēlētājs un pagājušās sezonas NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs, nākamo divu nedēļu laikā izlaidīs vismaz sešas spēles, sākot ar Goldensteitas maču svētdien mājās ar Memfisas "Grizzlies".

Šī spēle ir daļa no NBA ikgadējā Ziemassvētku dienas grafika, kurā šogad paredzētas piecas spēles, kurās piedalās lielākā daļa līgas labāko klubu un lielākās zvaigznes.

Citās brīvdienas spēlēs Filadelfijas "76ers" viesosies Ņujorkā, lai tiktos ar "Knicks", kamēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" uzņems Losandželosas "Lakers", Milvoki "Bucks" dosies uz Bostonu pie "Celtics", bet Fīniksas "Suns" spēlēs Denverā ar "Nuggets".

Bostonas un Milvoki komandas ir NBA turnīra tabulas līderes. "Celtics" ir pirmā ar bilanci 23-10, bet Jaņņa Adetokunbo pārstāvētā "Bucks" ar 22-10 ir otrā.

Savukārt Denveras un Memfisas klubi ar 20 uzvarām 31 cīņā dala pirmo vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!