Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" uzbrukuma līderis Stefens Karijs pēc kreisās kājas pēdas saišu sastiepuma cer atgriezties laukumā līdz NBA izslēgšanas spēļu sākumam, ceturtdien ziņo ASV masu mediji.

Pēc "The Athletic" un ESPN ziņām "Warriors" aizsargam konstatēts tikai sastiepums, nevis lūzums, taču paredzēts, ka viņš turpinās izmeklējumus.

Valda pārliecība, ka Karijs varētu atgriezties laukumā aprīļa vidū, kad sākas NBA izslēgšanas spēles, ziņo ESPN.

Karijs savā laukumā savainojumu guva "Warriors" trešdienas zaudējumā Bostonas "Celtics" ar 88:110, kad otrās ceturtdaļas beigās cīņā par bumbu Bostonas basketbolists Markuss Smārts pēc lēciena piezemējās uz Karija kreisā ceļgala.

Savainojums tika gūts neilgi pēc uzbrucēja Dreimonda Grīna atgriešanās "Warriors" rindās. Viņš, Karijs un aizsargs Klejs Tompsons kopā šonedēļ Goldensteitas vienības sastāvā laukumā devās pirmo reizi vairāk nekā 1000 dienu laikā.

Ar bilanci 47-23 "Warriors" ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Karijs, kurš pagājušajā sezonā otro reizi kļuva par NBA rezultatīvāko spēlētāju, ir divkārtējs NBA vērtīgākais spēlētājs un trīskārtējs līgas čempions, pagājušajā mēnesī nopelnot arī NBA Visu zvaigžņu spēles vērtīgākā dalībnieka titulu.

34 gadus vecais aizsargs šosezon "Warriors" rindās 64 cīņās vidēji guvis 25,5 punktus spēlē un ieņem 12.vietu NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, arī 6,3 reizes mačā rezultatīvi piespēlējot un izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!