Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Stefens Karijs otrdien veicināja Goldensteitas "Warriors" komandas uzvaru, kā arī uzstādīja jaunu līgas rekordu karjeras laikā trāpītajos trīspunktu metienos.

"Warriors" vienība izbraukumā ar rezultātu 105:96 (24:24, 23:24, 24:16, 34:32) pārspēja Ņujorkas "Knicks" komandu.

Liela daļa skatītāju spēlei gan sekoja līdzi, lai piedzīvotu, kā Stefens Karijs kļūst par trāpītiem tālmetieniem bagātāko spēlētāju NBA regulāro sezonu vēsturē. 33 gadus vecajam basketbolistam pirms spēles pietrūka tikai divi precīzi tālmetieni (2972), lai apsteigtu rekorda īpašnieku Reju Alenu (2973).

Karijs jau pēc vienas nospēlētas minūtes atkārtoja rekordu, bet četras minūtes vēlāk realizēja 2974. tālmetienu savā karjerā. "Warriors" komanda uzreiz apzināti pārkāpa noteikumus, lai komandas galvenais treneris Stīvs Kers varētu lūgt minūtes pārtraukumu.

Nākamo minūšu laikā izcilo basketbolistu apsveica viņa ģimene, komandas biedri un Alens, kura rekords noturējās desmit gadus. Spēli kā tās komentētājs televīzijas kanālam TNT apmeklēja arī bijušais rekorda īpašnieks Redžijs Millers. Izcilais "snaiperis" 2011. gadā brīdī, kad Alens lauza viņa rekordu, klātienē apsveica arī nu jau bijušo rekordistu.

"Ja nevari izdarīt to mājās, šis noteikti ir lielisks plāns B," pēc spēles atzina Karijs. Viņu ar "Madison Square Garden" turklāt saista īpaša spēle 2013. gadā, kad viņš guva 54 punktus un pieteica sevi uz vienas no lielākajām skatuvēm NBA.

Karijs, realizējot piecus no 14 tālmetieniem, viesu labā guva 22 punktus, savukārt Džordans Pūls piebalsoja ar 19 punktiem. Dreimonds Grīns uzvarētāju labā sakrāja astoņus punktus, 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Knicks" rindās ar 31 punktu atzīmējās Džuliuss Rendls, bet Deriks Rouzs guva 15 punktus.

Stefens Karijs šosezon vidēji spēlē guvis 5,4 tālmetienus, bet kopā jau trāpījis 145 trīspunktniekus. Neviens cits NBA spēlētājs šajā sezonā vēl nav sasniedzis 100 "trejaču" atzīmi.

Trīskārtējais NBA čempions un divkārtējais līgas vērtīgākā spēlētāja apbalvojuma ieguvējs uzskatāms par labāko un bīstamāko tālmetienu izpildītāju NBA vēsturē. Karija, kā arī komandas biedra Kleja Tompsona prasmes realizēt metienus no dažādām situācijām padarījušas "Warriors" par unikālu NBA komandu.

Saspēles vadītājs rekordu lauzis 789 spēļu laikā, bet Rejs Alens karjeras laikā aizvadīja 1300 regulārās sezonas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!