Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs trešo uzvaru pirmās kārtas sērijā ceturtdien izcīnīja Goldensteitas "Warriors", kas izbraukumā ar 118:113 pārspēja Denveras "Nuggets".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" izvirzījās vadībā ar 3-0.

"Warriors" komandas labā Stefans Karijs un Džordans Pūls izcēlās ar 27 punktiem, bet Klejs Tompsons sameta 26 punktus, mača laikā trāpot sešus tālmetienus. Dreimons Grīns guva 6 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, taču viņš mača pēdējā minūtē svarīgā brīdī atņēma bumbu "Nuggets" zvaigznei Nikolam Jokičam.

Jokičs šajā mačā guva 37 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, bet viņam ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām piebalsoja Ārons Gordons.

3:20 minūtes pirms pamatlaika beigām "Nuggets" bija minimāla vadība (111:109), tomēr "Warriors" maču noslēdza ar 9:2 izrāvienu, kas ļāva izcīnīt svarīgo uzvaru izbraukumā.

Savukārt citā duelī Memfisas "Grizzlies" izbraukumā ar rezultātu 104:95 pārspēja Minesotas "Timberwolves", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Uzvarētājiem Desmonds Beins guva 26 puntus, bet Dža Morants izcēlās ar 16 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Brendons Klārks pievienoja 20 punktus. D'Andželo Rasels Minesotas komandai guva 22 punktus, 19 punkti Entonija Edvardsa kontā. Vēl vienu neizteiksmīgu spēli šajā sērijā aizvadīja "Timberwolves" zvaigzne Karls Entonijs Taunss, kuram tikai astoņi punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Memfisas komanda šajā mačā atspēlējās no 26 punktu deficīta, kad otrās ceturtdaļas gaitā nonāca iedzinējos ar 21:47.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!