Foto: F64
Profesionālā basketbolista karjeru noslēdzis saspēles vadītājs Dāvis Lejasmeiers, kurš 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā aizvadīja divas spēles Latvijas basketbola izlases sastāvā.

"Šīs nav atvadas, šie ir pateicības vārdi," sociālajā vietnē "Facebook" rakstījis Lejasmeiers. "Paldies par to, ka tik ilgi bija manā dzīvē. Paldies par visām dzīves mācībām. Paldies par visām emocijām, kuras nevar iegūt jebkur citur. Paldies par visām atmiņām, lieliskajiem cilvēkiem un draudzībām. Pienācis laiks jauniem piedzīvojumiem. Paldies visiem, kuri šajā ceļojumā bijuši kopā ar mani!"

Ventspilnieks basketbolista gaitas uzsāka dzimtās pilsētas sporta skolā "Spars", bet profesionāļa lomā debitēja basketbola klubā "Ventspils". Aizsargs 2015. gadā pirmo reizi devās leģionāra gaitās, divas sezonas pārstāvot Zviedrijas klubu Sēdertaljes "Kings".

Tieši 2016./2017. gada sezonā Lejasmeiers statistikas ziņā aizvadīja veiksmīgāko sezonu karjerā, vidēji spēlē "Sodertalje" labā gūstot 9,7 punktus un atdodot 3,8 rezultatīvas piespēles.

Vēlāk kurzemnieks spēlējis arī Polijas klubā "Miasto Szkla Krosno", bet 2018./2019. gada sezonas ievadā latvietis nospēlēja divas spēles Prienu "Vytautas" klubā Lietuvā. Sezonas gaitā viņš pievienojās Paņevežas "Lietkabelis" vienībai, kuras rindās tā arī laukumā neaizgāja.

Latvijas izlases krāsas basketbolists pārstāvējis 2011. gada Eiropas U-20 čempionātā, kā arī 2018. gada februārī aizvadītajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, kopā laukumā izejot uz 16 minūtēm pret Ukrainas un Turcijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!