Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izejot laukumā Atlantas "Hawks" sezonas pirmajā spēlē, 42 gadus vecais Vinss Kārters oficiāli kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordistu.

Kārters tagad ir vienīgais NBA spēlētājs līgas vēsturē, kurš piedalījies 22 sezonās. Kārters "Hawks" rindās laukumā izgāja pirmās ceturtdaļas vidū, bet Atlantas komanda ar 117:100 pieveica Detroitas "Pistons". Kārters nospēlētajās 10:14 minūtēs pie punktiem netika, netrāpot abus tālmetienus.

Kārters līdz šim bija viens no pieciem spēlētājiem NBA vēsturē, kurš piedalījies 21 sezonā. Tik ilgi NBA bija spēlējuši Roberts perišs, Kevins Villiss, Kevins Gārnets un Dirks Novickis.

Kārters arī pagājušajā sezonā spēlēja Atlantas "Hawks" un bija visas līgas vecākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 7,4 punktus un realizējot 40% metienu.

Iespaidīgo "danku" meistaru Kārteru 1998. gadā NBA draftā ar piekto numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors", bet ātri vien viņš nonāca Toronto "Raptors", kur kļuva par NBA zvaigzni. Pirmajā sezonā NBA viņš tika atzīts par Gada labāko debitantu, bet pirmajos desmit karjeras gados regulāri tika iebalsots NBA Zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!