Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šī brīža vecākais spēlētājs un astoņkārtējais Zvaigžņu spēles dalībnieks Vinss Kārters medija ESPN raidījumā "Pardon the Interruption" atklājis, ka pēc šīs sezonas noslēgšanās vēlas līgā aizvadīt vēl vienu gadu.

Vinsam Kārteram, kurš šobrīd aizvada savu 21. profesionālā basketbola sezonu, 26. janvārī apritēja 42 gadi. Viņš ir vecākais basketbolists starp šobrīd NBA esošajiem spēlētājiem, kā arī tikai četri citi spēlētāji līgas vēsturē laukumos gājuši, esot vecāki nekā Kārters šobrīd.

"Līdz 43 gadu vecumam," kodolīgi atbildēja Kārters uz jautājumu par to, cik ilgi grasās vēl spēlēt. "Jā, es domāju, ka varu paildzināt savu karjeru pa vienu gadu. Sezonu beigās es parasti novērtēju, kā es jūtos. Protams, patīkami arī sagaidīt iespējas un zvanus pa telefonu no ieinteresētām komandām. Personīgi es uzskatu, ka varu vēl nospēlēt vienu gadu. Kāpēc gan ne? Redzēsim, kas notiks."

Ja Atlantas "Hawks" basketbolists dosies laukumā arī nākamsezon, viņam būs iespēja apsteigt centra spēlētāju Dikembi Mutombo, kurš pēdējo spēli NBA aizvadīja 42 gadu un 300 dienu vecumā.

Nepārspēti paliktu Roberts Parišs (43 gadi un 254 dienas), kā arī Kevins Viliss (44 gadi un 224 dienas) un Nats Hikijs (45 un 363 dienas). Pēdējie divi šajā vecumā gan aizvadīja vien dažas spēles, nevis veselas sezonas.

"Delfi" jau vēstījuši, ka Dalasas "Mavericks" leģenda un Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dirks Novickis izteicies, ka apsver aizvadīt vēl vienu sezonu kluba rindās. Vācu spēka uzbrucējs un Kārters ir pēdējie divi 1998. gada draftā izvēlētie basketbolisti, kuri vēl joprojām spēlē NBA. Novickis jūnijā varēs svinēt savu 41. dzimšanas dienu.

"Dirkam nesen bija potītes operācija, kuru es arī veicu pirms kādiem četriem, pieciem gadiem. Galvenokārt esam runājuši par operāciju un par to, kā viņš jūtas. Vairākus gadus jau mūsu sarunās nonākam pie secinājuma, ka vēl pāris gadus varam uzspēlēt. Tāpēc būs interesanti redzēt šovasar, ko viņš domā. Par sevi jau izpļāpājos. Noteikti vēlos spēlēt. Dirks ir viens no tiem puišiem, kura mentalitāte ir "dzīvosim, redzēsim"," atklāja Kārters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!