Foto: nn-basket.ru

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kaspars Bērziņš oficiāli pievienojies Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit", ko pārstāv cits latvietis Jānis Timma, informē "Zeņit" komanda.

Informācija par Bērziņa pārcelšanos uz "Zeņit" no Ainara Bagatska vadītās "Ņižņij Novgorod" izskanēja jau piektdien, tomēr tā vēl nebija oficiāla. Tagad šis darījums ir apstiprināts, un tuvākajā laikā latviešu spēlētājs debitēs Sanktpēterburgas komandā.

"Šajā komandā es pazīstu vairākus spēlētājus. Šeit spēlē mans komandas biedrs Latvijas izlasē Jānis Timma, esmu spēlējis arī ar Antonu Puškovu, Zabianu Daudelu, un tas ir liels plus, tas palīdz paātrināt adaptācijas procesu," kluba preses dienestam sacīja Bērziņš. "Jau aprunājos ar galveno treneri. Man pēc iespējas ātrāk jāiejūtas komandā, lai varētu darīt savu darbu laukumā. Man patīk Vasīlija Karasjova spēles stils. Esmu pārliecināts, ka varu palīdzēt komandai."

Bērziņš "Ņižņij Novgorod" komandā šosezon 13 spēlēs VTB Vienotajā basketbola līgā vidēji guva 10,2 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas. Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā viņa kontā 23 spēles, un vidēji 9,6 punkti un 5,5 atlēkušās bumbas.

"Zeņit" komanda arī spēlē VTB Vienotajā basketbola līgā un ULEB Eiropas kausa izcīņā. Sanktpēterburgas vienība Eiropas kausa otrajā posmā izcīnījusi divas uzvaras, kamēr "Ņižņij Novgorod" piedzīvojusi divus zaudējumus. Savukārt Vienotajā līgā "Zeņit" kopvērtējumā ir trešajā vietā, bet Bērziņa iepriekšējā komanda ir astotajā pozīcijā.

Iepriekš Bērziņš spēlējis Latvijas komandās "Skonto", "Barons" un "VEF Rīga", Spānijas klubos "Malaga", "Fuenlabrada", "Caceres" un "Rio Natura Monbus", kā arī Krievijas komandā Samāras "Krasnije Kriļja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!