Foto: F64

Basketbolists Kaspars Bērziņš novembrī pēc ilgāka pārtraukuma saņēma izsaukumu uz Latvijas valstsvienību, un viņš izlasi neatteica. Lai arī spēle pret Melnkalni viņam iesākās veiksmīgi, tomēr beigās viņš guva nopietnu savainojumu, tomēr Bērziņš nenožēlo, ka pievienojās Latvijas izlasei, viņš pastāstīja sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestu.

Bērziņš Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mačā pret Melnkalni piedzīvoja atgriešanos Latvijas izlasē. Basketbolists mačā izcēlās ar lielu enerģiju un emocijām, būdams izteikts līderis spēles pirmajā puslaikā. Visā mačā viņš guva 13 punktus, tomēr noslēgumā viņš guva ceļgala savainojumu.

"Apmēram minūti pirms spēles beigām cīņā par bumbu sarežģītā situācijā pretinieka celis no sāniem trāpīja manam ceļgalam. Pēc piezemēšanās nebiju gatavs uzņemt triecienu," par epizodi, kurā guva savainojumu, stāstīja Bērziņš.

Pats basketbolists nav gatavs prognozēt, kad varēs atgriezties laukumā. "Pagaidām atveseļošanās rit labi, izmantošu visas pieejamās metodes, lai to veicinātu, bet mākslīgi paātrināt rehabilitāciju nebūtu pareizi. Klausīšu ārstus un savu ķermeni," viņš teica.

Uz jautājumu, vai viņš tagad nenožēlo, ka devās palīgā izlasei, Bērziņš atbildēja, ka nekādā gadījumā.

"Bija vērts. Diemžēl profesionālajā sportā savainojumi var gadīties kurā katrā brīdī un profesionālim jābūt tam gatavam," teica basketbolists. "Ar katru dienu iet labāk, kāju jau varu saliekt 90 grādu leņķī. Bet viss darbs vēl priekšā. Darīšu visu, ko ārsti liks, lai atgrieztos ar pilnu jaudu. Vēl gadus piecus gribētos spēlēt.

Kopumā novembris Bērziņam bija veiksmīgs mēnesis, jo viņš ar BK "Ogre" komandu četros mačos guva četras uzvaras, nostabilizējoties "OlyBet" Latvijas - Igaunijas līgas kopvērtējuma ceturtajā vietā. Bērziņš šajās cīņās vidēji vienā mačā izcēlās ar 15,25 punktiem, 8,25 atlēkušajām bumbām un 23,5 punktu efektivitātes rādītāju, kas viņam deva mēneša labākā spēlētāja balvu.

"Pirms šīs sezonas ar "Ogri" vienojāmies, ka neesmu piesaistīts ļoti cieši, bet arī neskriešu prom uz pirmo mazā pirkstiņa mājienu. Atsaukšos tikai piedāvājumam, no kura nevar atteikties. Es izbaudīju Ogres komandā pavadīto laiku un viss, kas tagad noticis, nozīmē, ka turpināšu to baudīt vēl – kad atkal varēšu iesaistīties komandas treniņos un varbūt arī spēlēs," sacīja Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!