Foto: DELFI Aculiecinieks
Katalonijas protestu dēļ atcelts nākamsestdien Barselonā paredzētais "el clasico" duelis starp "Barcelona" un Madrides "Real" vienībām, lēmusi Spānijas Karaliskā futbola federācija (RFEF).

Abām komandām slavenais derbijs bija jāaizvada 26.oktobrī Barselonas kluba mājvietā "Camp Nou". Spānijas grandiem līdz pirmdienas rītam jāvienojas par spēles norisi citā datumā.

"Ja vienošanās netiks panākta, sacensību komiteja būs atbildīga par datuma nozīmēšanu," teikts RFEF paziņojumā.

Šobrīd tiek apsvērti divi datumi - trešdiena, 18.decembris, kas citas Spānijas komandas piedalās Karaļa kausa izcīņā, vai sestdiena, 7.decembris.

Čempionāta rīkotāja "La Liga" piedāvāja maču pārcelt uz "Real" stadionu "Santiago Bernabeu", bet neviena no komandām neizrādīja interesi mainīt spēles norises vietu.

Slavenajam "el clasico" duelim bija jābūt "Barcelona" pirmajai mājas spēlei pēc tam, kad Spānijas Augstākā tiesa pirmdien piesprieda 13 gadu cietumsodu bijušajam Katalonijas vicepremjeram Urialam Džunkerasam. "Barcelona" klubs pirmdien oficiālā paziņojumā pauda, ka "cietumsodi nav risinājums".

Šajā nedēļas nogalē "Barcelona" viesosies pie "Eibar" komandas, uz nepilnus 600 kilometrus attālo Eibaru dodoties ar autobusu, lai izvairītos no demonstrācijām lidostā.

Jau vēstīts, ka Spānijas Augstākā tiesa pirmdien piesprieda 13 gadu cietumsodu Džunkerasam, atzīstot viņu par vainīgu musināšanā uz dumpi un valsts līdzekļu izšķērdēšanā.

Vēl trim katalāņu separātistu līderiem, kas stājās tiesas priekšā saistībā ar neatkarības referenduma sarīkošanu 2017.gadā, piespriesti 12 gadu ilgi cietumsodi, bet pieciem citiem apsūdzētajiem - nedaudz īsāki cietumsodi.

Pēc sprieduma pasludināšanas Katalonijā jau vairākas dienas notiek protesti, kas dažkārt pārauguši sadursmēs ar policiju. Vairāki cilvēki ievainoti.

Separātistu līderi mudinājuši nepieļaut vardarbību un aicinājuši protestu paust miermīlīgā formā.

Katalāņu neatkarības jautājums pēc Augstākās tiesas lēmuma nonācis politisko debašu krustugunīs pirms 10.novembrī gaidāmajām Spānijas parlamenta vēlēšanām, kas būs ceturtās četru gadu laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!