Foto: AFP/Scanpix/LETA

Goldensteitas “Warriors” galvenais treneris Stīvs Kers pēc trešdienas treniņa presei atklāja, ka četrkārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks Demarkuss Kazinss varēs palīdzēt komandai jau ceturtdien notiekošajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē pret Toronto “Raptors” vienību, vēsta medijs ESPN.

Vēl pirmdien Kers centra pozīcijas spēlētāja iespējamo izmantošanu dēvēja par “kutelīgu”. Savukārt pats klubs Kazinsa stāvokli pirmajai spēlei bija atzīmējis kā “apšaubāmu”.

“Demarkuss ir paveicis neticamu darbu,” trešdien teica Kers. “Viņš atguvies no savainojuma, kuru tobrīd uzskatījām par iemeslu viņa sezonas beigām. Viņš šonedēļ pāris reizes ir piedalījies treniņu spēlēs un vairs sāpes nejūt.”

Kazinss pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā 15. aprīlī pret Losandželosas “Clippers” vienību pārcieta kvadricepsa muskuļa plīsumu.

“Jūtos labi. Mans kvadricepss atlabst, un galvenokārt ir sadzijis. Attīstu muskuļa izturību, lai tas būtu gatavs augstākā līmeņa basketbolam. Notikumi attīstījušies labi,” savu pašsajūtu komentēja pats basketbolists.

Demarkuss Kazinss regulārās sezonas laikā vidēji spēlē guva 16,3 punktus un sagrāba 8,2 atlēkušās bumbas. Basketbolists "Warriors" vienībai pievienojās 2018. gada vasarā pēc pērn pārciesta Ahileja cīpslas plīsuma.

Taču Kevina Duranta izredzes pievienoties komandas treniņu procesam pirms sērijas otrās spēles, kas norisināsies svētdien, vērtējamas kā tuvu neticamām, paziņoja Kers.

Durants Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē pret Hjūstonas “Rockets” vienību savainoja kreisās kājas ikru. Uzbrucējs izslēgšanas spēlēs izcēlies kā līgas rezultatīvākais basketbolists, vidēji mačā atzīmējoties ar 34,2 punktiem, 5,2 atlēkušajām bumbām un 4,9 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!