Lietuvas čempionvienības basketbolā Kauņas "Žalgiris" jaunais galvenais treneris nebūs pašreizējais Lietuvas valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra, izteicies ambiciozais Kauņas kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs.

Pēc tam, kad no "Žalgiris" galvenā trenera amata ceturtdien tika atlaists grieķu speciālists Iljass Zuross, Kemzūra kļuva par pirmo treneri, kurš ticies ar Romanovu.

Tomēr Romanovs nav īpašā sajūsmā par tikšanos ar Kemzūru.

"Pēc mūsu sarunas es sapratu, ka Kemzūra vēl nav izlēmis, vai viņš vēlas trenēt "Žalgiris". Es viņam piedāvāju atnākt tad, kad viņš gribēs vadīt komandu," izteicās Romanovs.

Kemzūras vārds saistībā ar "Žalgiris" komandu tika locīts arī pagājušās sezonas vidū, kad no Kauņas kluba galvenā trenera amata tika atlaists serbu speciālists Aco Petrovičs. Tomēr toreiz Kemzūra nolēma palikt uzticīgs Krievijas komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un noraidīja piedāvājumu no Kauņas.

Kā ziņots, līdz jauna trenera atrašanai "Žalgiris" komandu vadīs sporta direktors Vitolds Masaļskis.

Piektdien "Žalgiris" komanda Masaļska vadībā Lietuvas čempionāta mačā ar rezultātu 91:73 izbraukumā pārliecinoši pieveica citu Kauņas komandu "Baltai".

Jau vēstīts, ka medijos visskaļāk informācija par iespējamo Zurosa atlaišanu izskanēja trešdien, tomēr par to pirmie informēja nevis Lietuvas portāli, bet Krievijas medijs "championat.ru". Tika minēts, ka Zurosa vietā amatā stāsies Kemzūra.

Tomēr Kemzūra informāciju noraidīja, bet Zuross trešdien vadīja "Žalgiris" treniņus.

Pēc pirmdien notikušās jaunās sezonas ULEB Eirolīgas turnīra atklāšanas spēles, kurā Lietuvas čempioni ar rezultātu 74:87 savā laukumā zaudēja pēdējo deviņu sezonu Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA, Romanovs izteicās, ka komandas treneru štābu gaidot pārmaiņas.
Kluba īpašnieks neslēpa, ka viņu neapmierina Zurosa asistenta Iljasa Kancura darbs, tomēr vienlaikus viņš uzsvēris, ka visa atbildība gulst uz galvenā trenera pleciem.

Zuross par "Žalgiris" galveno treneri kļuva šī gada janvārī, nomainot Rimantu Grigu, kurš atgriezās kluba sporta direktora amatā. Pēc aizvadītās sezonas Kauņas klubs pagarināja līgumu ar grieķu speciālistu.
Savukārt Kemzūra aizvadītajā sezonā trenēja "Lokomotiv-Kubaņ" komandu, bet šī gada Eiropas čempionātā Lietuvas izlase viņa vadībā izcīnīja piekto vietu.

2008.gada decembrī Kemzūra sāka strādāt ar Latvijas izlasi, taču pēc 2009.gada Eiropas čempionāta viņš pieņēma savas dzimtās Lietuvas piedāvājumu un kļuva par valsts izlases galveno treneri.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālmačā "Žalgiris" ar rezultātu 75:67 pieveica Latvijas klubu "VEF Rīga".
Pēc šī panākuma "Žalgiris" kļuva par pirmo vienību, kas BBL turnīrā triumfējusi četras reizes.

Savukārt aizvadītās sezonas Lietuvas Basketbola čempionāta (LKL) finālsērijā "Žalgiris" ar 4-1 pieveica Viļnas "Lietuvos rytas" komandu, pēc divu gadu pārtraukuma kļūstot par valsts čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!