Foto: AP/Scanpix/LETA

Viens no šā brīža labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneriem Stīvs Kers nebūtu kļuvis par Goldensteitas "Warriors" galveno treneri, ja nebūtu ieguvis pieredzi Čikāgas "Bulls" komandā, kur spēlēja kopā ar Maiklu Džordanu un Skotiju Pipenu trenera Fila Džeksona vadībā.

Kera kontā šobrīd ir astoņi NBA čempionu tituli. Kā spēlētājs viņš trīs titulus izcīnīja ar "Buls" un divus ar Sanantonio "Spurs", bet kā treneris trīs titulus izcīnīja ar Goldensteitas "Warriors".

"Es nekļūtu par galveno treneri, ja nebūtu ieguvis pieredzi "Bulls" komandā. Kad redzu Maiklu Džordanu, Skotiju Pipenu vai Filu Džeksonu, domāju par to, kā man šī pieredze bruģēja manu karjeru – gan kā spēlētājam, gan kā televīzijas komentētājam, gan kā trenerim," intervijā ESPN teica Kers.

"Man ļoti palaimējās, ka varēju būt daļa no šādas komandas. Tā bija lieliska spēlētāju grupa – nobrieduši spēlētāju, kuri zināja, kā viņiem paveicies. Mēs to pilnībā izmantojām," viņš turpināja.

20. aprīlī straumēšanas vietnē "Netflix" sāka demonstrēt desmit sēriju dokumentālo filmu par leģendārās Čikāgas "Bulls" komandas 1997./1998. gada sezonu – "The Last Dance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!