Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids pēc zaudējuma Rietumu konferences finālsērijā uzsvēra, ka vienības basketbolistiem nepieciešams saglabāt degsmi pēc nākamajiem panākumiem.

Ziņots, ka "Mavericks" komandai, kuru pārstāv Dāvis Bertāns, ceturtdien noslēdzās dalība šī gada NBA izslēgšanas spēlēs. Dalasas vienība izbraukumā pārliecinoši zaudēja Goldensteitas "Warriors" komandai, sērijā piekāpjoties ar 1-4.

Džeisons Kids pēc zaudējuma teica atzinīgus vārdus par saviem padotajiem, uzsverot, ka viņi sezonas laikā atraduši un apguvuši kopīgu spēles manieri. "Neviens nedomāja, ka mēs vēl maija beigās spēlēsim. Taču mūsu puiši ticēja, ka viņi var sacensties augstā līmenī."

Lai gan speciālists uzsvēra, ka Rietumu konferences finālsērijas sasniegšana ir labs panākums, viņš neslēpa arī ambīcijas nākotnei.

"Tagad ir jautājums, kāda nākamajā sezonā būs mūsu apetīte? Vai mēs mierīgi ietipināsim nākamajā sezonā vai būsim izsalkuši? Kā arī – vai mēs šovasar trenēsimies, lai saprastu, ko nozīmē spēlēt līdz maijam un jūnijam," izteicās Kids.

Komandas galvenais treneris atgādināja, ka pēdējo reizi "Mavericks" komanda pirmo kārtu pārvarēja 2011. gadā. Togad viņš pats kā spēlētājs Dalasas kluba rindās kļuva par čempionu. Savukārt šī viņam bija pirmā sezona "Mavericks" vienības trenera amatā.

Taujāts par komandas līderi Luka Dončiču, Kids izteica cerību, ka šīs izslēgšanas spēles būs kā atspēriens turpmākam progresam.

"Viņš pirmo reizi spēlē tik vēlu maijā. Viņam būs ātri jāatsāk spēlēt, lai septembrī pārstāvētu savu valsti [Eiropas čempionātā]. Mēs visi pievienosimies viņam šajā ceļojumā. Cerams, ka kādā no gadiem varēsim turēt rokās čempionu trofeju," par Dončiča vilkmi tēlaini izteicās treneris.

Savukārt pats Dončičs bija vaļsirdīgs savā vērtējumā par zaudējumu piektajā sērijas spēlē. "Man nepatīk zaudēt, īpaši šādi. Spēlēju drausmīgi. Ja runājam par visu sezonu, esmu ļoti lepns par šo komandu. Par visiem – katru spēlētāju, katru kluba darbinieku. Neviens neprognozēja, ka būsim šeit, bet apsolu, ka mēs cīnījāmies līdz galam."

Slovēnis vienlaikus uzsvēra, ka "Warriors" komanda bijusi pārāka par Dalasas vienību, un apsveica to ar iekļūšanu finālā.

Dončičam tika vaicāts par spēles sastāvdaļu, kurā viņam nepieciešams progresēt. Basketbolists izcēla savu sniegumu aizsardzībā. "Manuprāt, man ļoti jāuzlabo sniegums aizsardzībā. Uzskatu, ka patiesībā šogad spēru lielu soli uz priekšu aizsardzībā. Bet man vēl ir daudz pie, kā strādāt. Tā ir viena lieta, kas varētu palīdzēt mums sasniegt nākamo līmeni."

Dāvis Bertāns, kurš februārī bija iesaistīts vienā maiņas darījumā ar Kristapu Porziņģi, jau otro reizi karjerā piedalījās Rietumu konferences finālsērijā, tajā atkal zaudējot "Warriors" komandai. Savā debijas sezonā (2016./2017. gadā) Bertāns un Sanantonio "Spurs" ar 0-4 atzina Goldensteitas kluba pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!