Lai veicinātu demokrātijas un politisko kultūru Latvijā, piektdien 53 sabiedrībā pazīstami cilvēki nodibināja Prezidenta Gunta Ulmaņa fondu.
Fonda dibinātāju vidū ir Valsts kontrolieris Raits Černajs, "Latvijas Unibankas" prezidents Andris Bērziņš, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš, Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, a/s "Staburadze" prezidents Ivars Rudzītis, bijušais Latvijas vēstnieks Krievijā Jānis Peters, akciju sabiedrības "Diena" vadītājs Arvils Ašeradens un daudzi citi.

Fonda darbība iecerēta divos virzienos - valsts ekonomiskās attīstības veicināšana un demokrātijas un politiskās kultūras pilnveidošana. Savukārt eksprezidents iecerējis ar fonda darbību veicināt investīciju piesaisti un moderno tehnoloģiju ieviešanu Latvijas saimniecībā.

Ulmanis atzina, lai nodibinātu fondu, pagājis apmēram pusgads, taču fonda darbošanās vēl nenozīmē, ka viņš beidzot ir izlēmis savu turpmāko nodarbi.

Pēc eksprezidenta domām, vienam no galvenajiem fonda uzdevumiem jābūt izglītības sistēmas reformu nostiprināšanai un dialoga veicināšanai sabiedrībā par politisko kultūru un sabiedrības ieinteresētības veicināšanai par politiku.

Savukārt Peters domā, ka fonds varētu veicināt kultūras tradīcijas, palīdzēt tautiešiem ārvalstīs un attīstīt nevalstisko diplomātiju, kas bieži ir efektīvāka par oficiālo, jo to ierobežo dažādas protokolāras darbības.

Pagaidām neviens konkrēts projekts vēl nav izstrādāts, taču tādi būšot jau tuvākajā laikā.

Jaunā fonda finansējumu veidos biedru maksas, ziedojumi, ārvalstu fondu palīdzību un ieņēmumi no saimnieciskās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!