Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un tajā spēlējošais klubs Sakramento "Kings" slēgusi izmeklēšanu par apsūdzībām saistībā ar seksuāla rakstura uzbrukumu, kuras izvirzītas pret vienības galveno treneri Lūku Voltonu.

Voltons, kurš aprīlī ievienojās Sakramento komandai, tiek apsūdzēts seksuālā uzbrukumā pret bijušo "SportsNet" ziņu reportieri Kelli Tenenti. Prasību iesniegusī reportiere apgalvo, ka 2014.gadā Santa Monikas viesnīcā Voltons viņai uzbrucis.

Pats apsūdzētais, kurš tolaik bija citas NBA komandas Goldensteitas "Warriors" trenera asistents, noliedz savu vainu nodarījumā.

Līgas un arī "Kings" kluba vadība atzina, ka šādas apsūdzības uztver ļoti nopietni, tādēļ lietas izmeklēšanā tika pieaicināti vairāki eksperti, kuriem ir liela pieredze šādu gadījumu apsūdzībās.

"Izmeklēšanas laikā tika nopratinātas vairāk nekā 20 personas, tajā skaitā arī treneris Voltons. Tāpat tika pārbaudīti daudzi dokumenti un citas liecības. Izmeklētāji vairākkārt uzrunāja Teneti liecināt, taču ar sava pārstāvja starpniecību viņa šo iespēju neizmantoja. Izmeklēšana tiek uzskatīta par slēgtu, ja vien neparādīsies jauni pierādījumi," teikts "Kings" paziņojumā.

Apsūdzību izvirzījusī Tenenta otrdien atzina, ka 2014.gadā esot Voltona viesnīcas numuriņā viņa baidījusies, ka tiks izvarota.

Voltons bija Tenetas mentors, un viņa bija ieradusies uz viesnīcu, lai iedotu trenerim savas grāmatas kopiju. Viņš Tenetu ielūdzis uz savu viesnīcas numuriņu.

Teneta arī apgalvo, ka Voltons turpinājis aizskart viņu laikā, kad speciālists vadīja Losandželosas "Lakers" komandu, bet pati strādāja "SportsNet" kanālā.

Voltons aprīļa vidū tika atbrīvots no "Lakers" galvenā trenera amata, bet dažas dienas vēlāk kļuva par "Kings" stūrmani, noslēdzot līgumu uz četriem gadiem.

39 gadus vecais Voltons par "Lakers" stūrmani kļuva 2016.gadā, tomēr nevienā no trim sezonām komanda nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Voltonam tā bija pirmā pieredze kādas NBA komandas galvenā trenera amatā, bet pirms tam viņš kā asistents strādāja Memfisas "Grizzlies" un Goldensteitas "Warriors" vienībās.

Bijušais uzbrucējs Voltons spēlētāja karjeras laikā divreiz "Lakers" sastāvā tika kronēts par NBA čempionu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!