Nākamnedēļ Rīgā kinoteātrī "Citadele" rādīs dokumentālo filmu "6tais spēlētājs", kas veltīta 2015. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta norisei Rīgā.

Dokumentālās filmas "6tais spēlētājs" režisori ir Dzintars Dreibergs un Rihards Olmanis. Filma vēsta par "Eurobasket 2015" Rīgas posma notikumiem, gan sniedz iespēju ielūkoties Latvijas valstsvienības ģērbtuvē, gan atgādinot par līdzjutēju emocijām "Arēnā Rīga" un Rīgas ielās. Filmu rādīs kino "Citadele" ("Forum Cinemas") 21. -24. martam.

2015. gada septembrī Rīgā pēc 78 gadu pārtraukuma notika Eiropas vīriešu basketbola čempionāta turnīrs. Sacensības izraisīja lielu interesi gan Latvijā, gan visās dalībvalstīs, kā arī izvirzīja Rīgu Eiropas basketbola sabiedrības intereses degpunktā. Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šajā turnīrā startēja veiksmīgi, sasniedzot galveno mērķi – ieguva tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Savukārt "EuroBasket 2015" rīkotāji tika novērtēti ar Latvijas Gada balvu nominācijā "Gada sporta notikums".

Filmas "6tais spēlētājs" kadros darbībā var redzēt Latvijas labākos basketbolistus – Jāni Strēlnieku un Kristapu Janičenoku, Dairi Bertānu un Kasparu Bērziņu, kā arī dzirdēt galvenā trenera Ainara Bagatska atklāsmes. Dokumentālajā filmā skatītājs arī iepazīsies ar basketbola zvaigžņu vecākiem Dinu un Daini Bertāniem, sastaps Latvijas basketbola leģendas – ilggadējo jaunatnes basketbola organizētāju un treneri Tālivaldi Pētersonu un Rīgas TTT komandas veterānes. Filmā līdzi "Eurobasket 2015" notikumiem varēs just aktieru Andri Buļu, Ģirta Liuzniku, Arni Līcīti, Jāni Paukštello un Vari Vētru acīm.

"Izbaudīsim līdzjutēju emocijas Arēnas tribīnēs un Brīvības pieminekļa pakājē. Uz notikumiem Rīgā palūkosimies ar basketbola lielvalsts Lietuvas fanu acīm," teikts filmas anotācijā. ""6tais spēlētājs" ir filma par basketbolu – kā aizraujošu spēli, kā neizsīkstošu emociju avotu, kā aktīvu dzīvesveidu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!