Foto: AFP/Scanpix
Šī, iespējams, ir pēdējā sezona profesionālajā basketbolā vienam no desmitgades Krievijas labākajiem spēlētājiem Andrejam Kiriļenko, intervijā kanālam "Canal+" atklāja pats sportists.

"Jūtos ļoti lieliski, ka esmu atgriezies mājās, un tā ir lieliska iespēja beigt savu karjeru dzimtenē. Šī, iespējams, ir pēdējā sezona manā karjerā. Iepriekš domāju par spēlēšanu nākamajā gadā, taču tagad man šķiet, ka šī tomēr būs mana pēdējā sezona," atzina Kiriļenko.

"Man vēl priekšā daudz gadi pēc basketbolista karjeras beigšanas. Jebkurā gadījumā domāju, ka mana nākotne būs saistīta ar basketbolu. Ir daudzi veidi, kā turpināt savu karjeru - pilnībā esot basketbolā vai arī atrodoties ārpus tā," raidījumam "Eurofighters" atklāja krievu basketbolists.

Jau ziņots, ka februāra beigās Krievijas čempione basketbolā Maskavas CSKA noslēdza vienošanos ar Kiriļenko.

Nesen 34 gadu jubileju svinējušais Kiriļenko pagājušajā sezonā "Nets" komandas rindās traumu dēļ aizvadīja tikai 45 regulārā čempionāta mačus un desmit izslēgšanas turnīra spēles, iekrājot ļoti pieticīgu statistiku. Šosezon viņš teju netika vienības sastāvā, vien septiņos aizvadītajos mačos gūstot vidēji 0,4 punktus.

No 2001. līdz 2011.gadam krievs spēlēja Jūtas "Jazz" komandā, būdams viens no līgas vadošajiem aizsardzības plāna spēlētājiem. Deviņās no desmit klubā pavadītajām sezonām viņš guva vidēji vismaz desmit punktus ik mačā.

Kiriļenko 2011./2012.gada sezonu pavadīja CSKA komandā, kļūstot par ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju, bet pēc tam pievienojās Minesotas "Timberwolves" komandai. Kopā ar Krievijas izlasi viņš 2007.gadā kļuva par Eiropas čempionu, arī saņemot vērtīgākā spēlētāja titulu, bet 2012.gadā Londonā izcīnīja olimpisko spēļu bronzu.

Krievu uzbrucējs ir ticis atzīts par 2007. un 2012.gada Eiropas labāko basketbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!