Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Starp 250 spēlētājām, kas pēdējo 19 gadu laikā izraudzītas Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) jauno spēlētāju izvēles jeb drafta pirmajā kārtā, tikai sešas bijušas eiropietes. Viena no viņām – 23 gadus vecā rīdziniece Kitija Laksa, kuru šopavasar ar 11. numuru izvēlējās trīskārtējā WNBA čempione Sietlas "Storm". Līdz debijai pasaules sieviešu basketbola elitē gan nāksies vēl gadu pagaidīt, taču tas tikai vairo Kitijas izsalkumu. Pagaidām viņa kopā ar visu pasaules sportu ir iesaldēta laikā, cenšas uzturēt sportisko formu un ļoti gaida iespēju atgriezties basketbolistes ikdienas rutīnā.

Amerikāņu straumēšanas serviss "Netflix" tagad piedzīvo ziedu laikus. Arī tu esi starp tiem, kuri pašreizējās situācijas radīto brīvo laiku pavada šādā veidā?

Jā, kaut ko paskatos un tādā veidā cenšos arī mazliet aizpildīt ikdienu. Kā jau lielākā daļa sportistu, arī es "Netflix" skatos dokumentālo seriālu par Maikla Džordana pēdējo sezonu – "The Last Dance". Patiesībā nevaru sagaidīt, kad šovakar varēšu noskatīties nākamās divas sērijas!

Tev tolaik bija tikai divi gadiņi. Džordanu esi iepazinusi tikai "YouTube" vidē...

Tā var teikt, jā. Bērnībā skatījos video, kad viņa karjera jau bija noslēgusies. Taču atliek vien paskatīties to, kā viņš spēlēja, un man rodas pārliecība, ka interese par šo spēlētāju būs arī pēc 30 gadiem. Viņa prasmes laukumā un spējas sevi motivēt, sāncensības gars un vēlme uzvarēt – tas būs aktuāli vienmēr. Pasaulē nav daudz šādu cilvēku.

Sieviešu basketbolā, tavuprāt, ir kāda spēlētāja vai komanda, par kuru būtu vērts radīt līdzīgu dokumentālo filmu?

Es ceru, ka nākotnē tāda būs! Kandidātes noteikti ir, bet neviens konkrēts vārds un uzvārds tā uzreiz nenāk prātā. Tās spēlētājas, par kurām varētu veidot šādu stāstu, vēl joprojām ir aktīvajā basketbolā.

Kas ir mainījies tavā dzīvē, nepilnas divas nedēļas kopš esi izvēlēta WNBA draftā? Domājams, tik koncentrētu mediju uzmanību vēl nebiji izjutusi.

Tas tiesa. No žurnālistu puses ir liela interese, kas, protams, ir forši, un es to izbaudu. Tā ir patīkamā darbiņa daļa. Citādi gan nekas nav mainījies. Kā jau mēs visi – sēžu mājās un mēģinu sevi izklaidēt... Neatceros, kad iepriekš man būtu bijis dots tik daudz vaļas! Pietrūkst sportista ikdienas rutīnas. Ļoti. Tomēr es katru dienu vingroju, mājās esmu iekārtojusi arī nelielu svaru zāli, pie mājas ir grozs. Citiem vārdiem – cenšos sevi uzturēt formā. Un gaidu iespēju, kad dzīve atgūs savu ritējumu, lai varētu atgriezties basketbolā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!