Foto: FIBA

Latvijas sieviešu izlases basketboliste Kitija Laksa pievienojusies Itālijas A sērijas vienībai Skio "Famila", kas šosezon spēlēja vietējā čempionāta finālā, kā arī Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā, ceturtdien informē komanda.

Laksa aprīļa otrajā pusē pievienojās Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandai Sietlas "Storm", taču maija vidū tika atbrīvota no vienības. "Storm" Laksu WNBA draftā izraudzījās ar 11. numuru.

Ceturtdien "Schio" pavēstīja par Laksas piesaistīšanu tās rindām. Laksa komandā spēlēs ar 33. spēlētāja numuru. Kluba paziņojumā teikts, ka Laksa Itālijā varētu palikt visu sezonu, bet līgumā iekļauts arī punkts, kas sadarbību ļauj izbeigt jau decembrī.

"Familia" vienības stūri nesen pārņēma bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases treneris Jorgs Dikeulaks.

Šosezon "Schio" A sērijas finālā sērijā līdz trim uzvarām ar 2-3 piekāpās Lauras Melderes pārstāvētajai komandai Venēcijas "Umana Reyer".

Itālijas A sērijā Skio vienība kopumā uzvarējusi desmit reizes, no kurām pēdējā bija pirms diviem gadiem. Tāpat vienības rēķinā ir 12 Itālijas kausi.

Laksa šosezon pret "Famila", pārstāvot "TTT Rīga" komandu, divreiz spēlēja FIBA Eirolīgas turnīrā. Latvijas komanda abos mačos cieta neveiksmi, bet uzbrucēja vienā no spēlēm izcēlās ar 23 punktiem.

Laksa pagājušā gada augustā parakstīja jaunu līgumu ar "TTT Rīga" komandu, kuras sastāvā šosezon spēlēja "Douglas" Baltijas basketbola līgā, FIBA Eirolīgā un Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

Basketboliste šosezon sešās Eirolīgas spēles laukumā vidēji pavadīja 30,3 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 12,8 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas, kā arī reizi rezultatīvi piespēlēja. EWBL turnīrā viņa piecos mačos vidēji guva 15,4 punktus, izcīnīja 2,8 bumbas zem groziem un 1,2 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tikmēr četros Baltijas līgas mačos viņai caurmērā izdevās izcelties ar 14,8 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

Basketboliste pēc TTT vienības atvadīšanās no Eirolīgas turnīra pievienojās Turcijas čempionāta klubam Kajseri "Bellona", kura rindās laukumā devās astoņās spēlēs, tajās caurmērā gūstot 12,9 punktus un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas.

"Bellona" vienība regulāro čempionātu noslēdza desmitajā vietā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!