Foto: FIBA

Itālijas čempionvienībai Skio "Famila", kuras rindās spēlē Latvijas basketboliste Kitija Laksa un ir viena no komandas līderēm, šosezon izdevās sasniegt pirms sezonas uzstādītos mērķus, secināja basketboliste.

Jau ziņots, ka ceturtdien Itālijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē "Famila" ar rezultātu 84:69 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo" un sērijā līdz trim uzvarām guva panākumu ar 3-1.

Pati Laksa atzina, ka komanda šosezon izpildījusi vienības galvenā trenera Georga Dikeulaka, kurš ir arī bijušais Latvijas izlases galvenais treneris, mērķus un izcēla, ka Skio vienībai izdevies triumfēt trīs sacensībās: Itālijas čempionātā, Itālijas kausā un Itālijas Superkausā. Tāpat arī "Famila" basketbolistes spēlēja FIBA Eirolīgā, kur, zaudējot ceturtdaļfinālā Prāgas ZVVZ USK vienībai, noslēdza sezonu starp labākajām astoņām komandām.

"Gāja šosezon labi, rezultāts beigās trīs no trīs, tāpēc Itālijas sezonā vairāk neko arī nevar vēlēties. Visi mērķi, kas bija noteikti sezonai, tos arī izpildījām. Eirolīgas sezona arī bija diezgan labi, jo tikām līdz "play-off", starp astoņām labākajām komandām," teica basketboliste. "Tāpēc jā, sezonu kopumā var nosaukt par veiksmīgu."

Skio "Famila" basketboliste Laksa ir vēsturē pirmā spēlētāja A sērijā, kas vienā sezonā kļuvusi par MVP finālsērijā, Superkausā un Itālijas kausa izcīņā, taču pati basketboliste veras uz savu sniegumu kritiski un atzīst, ka vienmēr ir lietas, ko var uzlabot.

"Vienmēr jau gribās kaut ko labāk un precīzāk. Ir labi, ja sportists ir paškritisks, tāda esmu arī es," stāstīja basketboliste. "Bet citādākā ziņā - gan vērtīgākās spēlētājas balva, gan komandas sasniegtais pārada, ka sezona bijusi gana laba. Tomēr vienmēr jau būs, ko pielabot."

2020.gadā Laksu ar 11.numuru draftēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienība Sietlas "Storm", taču Latvijas basketboliste vēl nav piedzīvojusi debiju WNBA un pagājušajā gadā pēc aizvadītas treniņnometnes īsi pirms sezonas sākuma netika iekļauta komandas sastāvā. Savukārt šogad pēc veiksmīgas sezonas Itālijas vienībā viņa nav saņēmusi piedāvājumu pievienoties "Storm" basketbolistēm.

"Iespējams, kaut kur gaisā jau vienmēr karājas tas variants, bet pagaidām nekā konkrēta nav. Domāju, ka tuvākajā laikā redzēsim, vai kaut kāda kustība tajā virzienā notiks, jo vienmēr esmu atvērta dažādiem piedāvājumiem," teica basketboliste.

Laksa arī atklāja, ka šovasar primārais mērķis ir atpūta, kam sekos gatavošanās jau nākamajai sezonai, kurai skaidra plāna vēl nav.

"Kad sajutīšu, ka esmu atpūtusies, sākšu jau gatavošanos nākamajai sezonai," norādīja Laksa. "Pašlaik [par izlases treniņnometni] es neko nezinu, bet ceru, ka tāda tiks aizvadīta un sazināsies arī ar mani. Pagaidām laikam visiem vēl tiek ļauts pabeigt savas klubu sezonas."

Basketboliste piebilda, ka pašlaik izskata vairākus piedāvājumus, kas ietver gan palikšanu Itālijā, gan došanos kaut kur citur, taču gala lēmumu joprojām nav pieņēmusi.

Laksa Skio vienībai pievienojās pirms šīs sezonas un regulārajā čempionātā 30 aizvadītos mačos vidēji guva 14 punktus, kamēr astoņās izslēgšanas spēlēs vidēji izcēlās ar 18,9 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!