Foto: F64
Senegālas sieviešu basketbola izlase svētdien Pasaules kausa spēlē Latviju pārlēkusi, apskrējusi un nospēlējusi fiziskāk, uzskata valstsvienības spēlētāja Kitija Laksa.

Latvijas izlase svētdien Tenerifē Pasaules kausa D grupas otrajā mačā dramatiskā izskaņā ar 69:70 (19:15, 10:13, 23:22, 17:20) zaudēja Senegālai, līdz minimumam samazinot izredzes iekļūt turnīra izslēgšanas cīņās.

"Spēle bija ļoti fiziska un tajā komponentē arī zaudējām. Mēģinājām spēlēt gudrāk par viņām, bet viņas mūs pārlēca un apskrēja, kaut kur fiziskāk nospēlēja. Pēdējā minūte bija vairāk rakstura cīņa - kurai vairāk gribēsies, kurai vairāk veiksme uzspīdēs," aģentūrai LETA skaidroja Laksa.

Latvijas izlase zaudējusi abos turnīra mačos pret Ķīnu un Senegālu, bet otrdien tā apakšgrupu turnīru noslēgs ar cīņu pret spēcīgo ASV. Ja amerikānietes svētdien uzvarēs Ķīnu, pat sensacionāla uzvara pār ASV izlasi Latvijai neļaus izkļūt no grupas.

"Spēles plāns bija citādāks nekā citos mačos, atbilstošs šai komandai. Mēģinājām nogurdināt un izmantot viņu vājākos aizsargus. Spēle bija cieša, bet kaut kā pietrūka. Pēdējā uzbrukumā uzdevums nebija mest tālmetienus, bet gan spēlēt "pick'n'roll" un gūt vienalga kādu grozu," atklāja Laksa.

Pēdējo sekunžu metienu svētdien bija uzticēts mest Elīnai Dikeulakai, kuras trejacis gan lidoja mērķim garām.

Laksa, kura ir pazīstama ar savām snaiperes īpašībām, pirmajā mačā pret Ķīnu iemeta tikai vienu no četriem trejačiem, turklāt svētdien pret Senegālu viņa arī sākumā aizmeta garām vairākus metienus, bet beigās cīņu noslēdza ar četriem iemestiem trīspunktniekiem no 12.

"Grūti teikt, kāpēc man metieni nekrita iekšā, vairāk jātrenējas. Biju gatava, visas vasaras garumā izmetu daudz metienu. Šodien kaut kur nepaveicās, kaut kur biju nervoza. Šādā līmenī neesmu spēlējusi. Domāju, ka būšu tam gatava, bet, acīmredzot, nebiju. Pārdzīvošu kādu brīdi, bet pēc tam nolikšu malā, jo vajadzēs gatavoties nākamajai spēlei," uzsvēra Laksa.

"Otrdien pret ASV, protams, cīnīsimies par uzvaru - neesam te atbraukušas vienkārši piedalīties. ASV ir daudz talantīgu spēlētāju, nav tā, ka jāpatur tikai viena basketboliste jāaptur," izteicās Laksa.

Latvijas izlases basketboliste arī uzslavēja mačos valdošo atmosfēru.

"Atmosfēra spēlēs ir lieliska. Atbalstītāju ir vairāk nekā uz mūsu pārbaudes spēlēm Latvijā. Par to esam pateicīgas mūsu sestajam spēlētājam. Vēl lielāku atbalstu nevar vēlēties. Tas troksnis uzkūda uz kārtīgu "kapiņu". Ja sestais spēlētājs kāptu uz laukuma, par uzvarētājiem nebūtu nekādu šaubu," sacīja Laksa.

D apakšgrupā amerikānietēm un ķīnietēm ir pa vienai uzvarai vienā spēlē, bet Senegālai ir viens panākums divās cīņās, kamēr Latvija zaudējusi abus mačus. Grupas uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!