Foto: AFP/Scanpix/LETA

Traumu ārstējošā latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā, vienu dienu pirms Latvijas simtgadei veltītā mača, savās mājās ar rezultātu 122:98 (34:23, 29:27, 33:28, 26:20) uzvarēja Maiami "Heat" vienību.

"Knicks" komanda sestdien uzņems Milvoki "Bucks" vienību, bet šī mača temats būs "Latvijas simtgades diena". Šo maču, noslēdzot darba vizīti ASV, apmeklēs Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, bet "Knicks" spēles apmeklētājus aicinās svinēt Latvijas simtgadi, kas tiks atzīmēta šī gada 18.novembrī.

Jau ziņots, ka Porziņģis 7.februārī NBA mačā tieši pret "Bucks" vienību sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz ilgu laiku. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā, turklāt klubs negrasoties sasteigt atlabšanas procesu un iespēlēt latvieti ātrāk par Ziemassvētkiem.

Piektdien "Knicks" pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet kopš Porziņģa traumas Ņujorkas klubs ir ticis vien pie pieciem panākumiem 25 mačos.

Uzvarētājiem lielisks bija šīs sezonas debitants Demjens Dotsons, kurš guva 30 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kamēr Lūks Kornets izcēlās ar 17 punktiem, abiem spēlētājiem labojot savus karjeras rezultativitātes rekordus.

Savukārt "Heat" komandā ar 15 punktiem izcēlās Gorans Dragičs.

Tikmēr citā mačā NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss guva 44 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, taču ar "triple-double" bija par maz, lai Klīvlendas "Cavaliers" uzvarētu garā panākumu sērijā esošo Filadelfijas "76ers", kas līdz ar to apsteidza savus piektdienas konkurentus kopvērtējumā.

Filadelfijas komanda savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 132:130 (41:28, 37:27, 27:43, 27:32), tiekot pie 13.panākuma pēc kārtas.

"76ers" rindās debitants Bens Simonss izcēlās ar 27 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Citā mačā Toronto "Raptors" mājās ar rezultātu 92:73 (26:14, 19:19, 27:16, 20:24) uzvarēja Indiānas "Pacers", nodrošinot sev pirmo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā regulārā čempionāta noslēgumā.

"Raptors" izcīnīja 57.uzvaru šajā sezonā, labojot kluba rekordu.

Uzvarētājiem Seržs Ibaka guva 25 punktus, kas viņam ir labākais rādītājs šajā sezonā.

Turnīra Austrumu konferences kopvērtējuma līdere joprojām ir "Raptors", kam ir 57 uzvaras 79 mačos, bet tai seko Bostonas "Celtics" ar 54 panākumiem, kamēr pa 49 uzvarām ir "76ers" un "Cavaliers", kas aizvadījušas attiecīgi 79 un 80 spēles.

Pirmajā astoņniekā esošās "Raptors", "Celtics", "76ers", "Cavaliers", Indiānas "Pacers", Maiami "Heat", Vašingtonas "Wizards" un Milvoki "Bucks" vienības jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr tikai 11.vietā ir pašlaik traumētā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kam ir 28 uzvaras 79 cīņās.

Savukārt Rietumu konferencē pirmajā vietā ir Hjūstonas "Rockets" ar 64 uzvarām 79 mačos, bet otrajā pozīcijā atrodas iepriekšējās sezonas NBA čempione Goldensteitas "Warriors" ar 57 panākumiem, kamēr latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ir sestajā vietā ar 45 uzvarām.

Rietumu konferencē ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru pagaidām nodrošinājušas tikai "Rockets", "Warriors" un Portlendas "Trail Blazers" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!