Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knics" komanda, spēlējot bez latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa, trešdien noslēdzošajā šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 114:113 (25:22, 31:37, 22:28, 36:26) pārspēja Filadelfijas "76ers".

Porziņģis muguras sāpju dēļ izlaida piekto spēli pēc kārtas, bet šosezon viņš laukumā nedevās 16 mačos, kopumā aizvadot 66 spēles.

"Knicks" rindās šajā mačā atgriezās Karmelo Entonijs, tomēr vienībai joprojām nācās iztikt ne tikai bez Porziņģa, bet arī Derika Rouza, Žoakima Noā un Lensa Tomasa.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem šajā mačā bija Džastins Holidejs, kamēr Entnojs pievienoja 17 punktus.

Savukārt "76ers" rindās ar 26 punktiem atzīmējās Džastins Andersons, bet 18 punktus iemeta Alekss Poitress.

Trešdienas mačam gan nebija lielas nozīmes, jo "Knicks", arī zaudējot, nespētu nokrist zemāk par 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā un arī panākums neko nemainīja.

Tiesa, šī mača sākumā iniciatīva piederēja Filadelfijas komandai, kas ieguva dažu punktu pārsvaru, tomēr tālāk par astoņiem punktiem (14::6) netika palaista. Pēc tam mājiniekiem izdevās izlīdzināt cīņas gaitu.

Viss mačs kopumā aizritēja diezgan līdzvērtīgā cīņā, bet atšķirībā no vairākām citām šīs sezonas spēlēm "Knicks" atzīstami aizvadīja dueļa beigas. Vienu minūti un desmit sekundes līdz pamatlaika izskaņai Rons Beikers ar precīzu tālmetienu panāca 109:108.

Lai arī viesi atguva minimālu pārsvaru, 39 sekundes pirms noslēguma Holidejs trāpīja vēl vienu tālmetienu, bet uzreiz pēc tam Filadelfijas vienība atbildēja ar to pašu, panākot 113:112 sev par labu.

Tomēr veiksme nebija "76ers" sabiedrotā, jo 18,3 sekundes Moriss Ndūrs ar precīzu divpunktu metienu guva mājinieku uzvaras grozu. Pēcāk pretinieki tā arī nespēja gūt kaut vienu punktu.

Līdz ar to "Knicks" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet sezonu noslēdza ar 82 spēlēs izcīnītu 31 uzvaru, kas Austrumu konferencē deva 12.vietu.

Ņujorkas vienība izslēgšanas turnīram nav kvalificējusies ceturto sezonu pēc kārtas.

Porziņģis šosezon aizvadītajās 66 spēlēs caurmērā iemetis 18,1 punktu un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas.

Pērn latvietis 72 spēlēs izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!