Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" komanda bez savainotā Kristapa Porziņģa piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pieveica līgas pastarīti Filadelfijas "76ers".

"Knicks" panākumu guva izbraukumā ar rezultātu 109:102 (28:24, 21:22, 33:28, 27:28), izcīnot otro uzvaru pēdējos septiņos mačos.

Ņujorkas vienības labā Robins Lopess guva 24 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, 20 punktus iemeta Karmelo Entonijs, bet 16 pievienoja Saša Vujačičs un arī Džerians Grānts.

"76ers" sastāvā Roberts Kovingtons guva 30 punktus un pie groziem savāca 11 atlēkušās bumbas, 20 punktus iemeta Išmaels Smits, bet 17 pievienoja lietuviešu izcelsmes kanādietis Niks Stausks un Nerlenss Noels, kura kontā arī desmit izcīnītas atlēkušās bumbas.

"Knicks" mača sākumā nokļuva iedzinējos ar deviņu punktu starpību, taču turpinājumā Ņujorkas vienība pārņēma vadības grožus un ceturtās ceturtdaļas sākumā ieguva 19 punktu pārsvaru.

"76ers" komanda tomēr spēja atspēlēties un mača pēdējā minūtē "Knicks" vairs bija tikai divu punktu pārsvars. Pateicoties Lopesa sekmīgiem soda metieniem mača galotnē, Ņujorkas vienība nosargāja vadību un galā izcīnīja uzvaru.

Entonijam pirms mača bija vēdergraizes un tika apšaubīta viņa dalība šajā spēlē. Tomēr viņš spēlēja un 18 no saviem 20 punktiem guva pirmajā puslaikā, bet otrajā praktiski nespēlēja, taču "Knicks" spēja nosargāt uzvaru arī bez sava komandas līdera.

Jau ziņots, ka pēc spēles laikā gūta savainojuma pirms nedēļas magnētiskajā rezonansē Porziņģa labajam plecam nopietnu savainojumu nekonstatēja, taču basketbolistam ir sastiepums un savainotā vieta pietūkusi, tāpēc nav skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā, jo "Knicks" vēlas, lai latvietis pilnībā atveseļotos.

Kā vēsta ASV mediji, Porziņģa stāvoklis uzlabojas, taču tas vēl joprojām ir tālu no tā, lai latvietis atgrieztos laukumā.

Svētdien ņujorkieši aizvadīs pēdējo mājas spēli šosezon, kad savā laukumā uzņems lietuvieša Jona Valančūna pārstāvēto Toronto "Raptors". Pēc tam "Knicks" šosezon būs palikusi vairs tikai viena spēle, kas otrdien notiks Indiānas "Pacers" laukumā.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā līdz šim bija izlaidis septiņus mačus - janvāra beigās viņš slimības dēļ palika malā cīņā ar Toronto "Raptors", martā vispirms kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers", bet šīs pleca traumas laikā viņš izlaidis arī dueļus ar Dalasas "Mavericks", Brukinas "Nets", Indiānas "Pacers" un Šarlotes "Hornets" komandu.

Šosezon Porziņģis piedalījies 72 mačos, vidēji guvis 14,3 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē, tomēr iepriekšējos divos mēnešos viņš šo balvu vairs nav saņēmis.

Ar 32 uzvarām 80 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet jau ilgāku laiku zaudējusi teorētiskas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas turnīru, savukārt "76ers" ar desmit panākumiem 79 mačos ir pēdējā Austrumos un arī visā līgā kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!