Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" debitants Kevins Nokss nevar sagaidīt brīdi, kad varēs spēlēt kopā ar latvieti Kristapu Porziņģi, amerikānis pastāstīja intervijā televīzijas kanāla ESPN raidījumā "First Take".

Aizvadītajā vasarā "Knicks" Noksu draftēja ar devīto numuru, bet vēlāk ar viņu noslēdza vairāku gadu līgumu. Uzbrucējs ir sajūsmināts par iespēju pārstāvēt Ņujorkas komandu un par spēlēšanu kopā ar Porziņģi.

"Es ar Porziņģi esmu runājis pāris reizes, izmantojot aplikāciju "Facetime". Viņš man vaicāja, vai esmu gatavs pārstāvēt "Knicks". Viņš apzinās, ka spēlēšana šajā klubā ir liels spiediens. Viņš gaida, kad varēs spēlēt ar mani, es gaidu, kad varēšu spēlēt ar viņu," stāstīja Nokss.

Noksam būs jāpagaida, kad viņš varēs doties laukumā ar Porziņģi, jo latvietis turpina atlabt no ceļgala krustenisko saišu plīsuma. Pagaidām grūti paredzēt, kad Porziņģis atgriezīsies laukumā, bet optimistiskākās prognozes liecina, ka tas varētu būt ap Ziemassvētkiem.

Nokss aizvadīto sezonu pavadīja Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA) Kentakī Universitātes komandā. Amerikāņu basketbolists savā vienīgajā NCAA sezonā 37 spēlēs vidēji guva 15,6 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas. Viņš starpsezonā cītīgi trenējās, lai varētu iekļauties arī profesionālajā basketbolā.

"Es šajā vasarā smagi strādāju, lai sagatavotos sezonai. Ar vairākiem komandas biedriem katru dienu trenējāmies. Galvenais treneris Deivids Fizdeils teica, ka mēs izcelsimies ar savu labo fizisko kondīciju un agresīvo aizsardzību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!