Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" spēlētājiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā ar Vašingtonas "Wizards" vienību izdevies nospēlēt kā komandai, uzskata tās galvenais treneris Deriks Fišers.

Kā zināms, sestdien latvietis Kristaps Porziņģis guva astoņus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet "Knicks" izbraukumā ar 117:110 (29:29. 30:27, 28:34, 30:29) apspēlēja Vašingtonas "Wizards".

"Spēlētāji tiešām vēlējās būt kā komanda. Šādās spēlēs ir divi varianti - vai nu esiet kā komanda un saprotiet kā uzvarēt, vai arī esiet individuāli. Tomēr šoreiz bija daudz komandas darba," pēc dueļa teica Fišers.

Aizvadītajā mačā pēdējās septiņās minūtēs Porziņģis nedevās laukumā, bet Fišers stāstīja, ka vienmēr ir grūti izlemt, kuriem spēlētājiem doties laukumā izšķirošajos brīžos. "Nekad nav viegli pieņemt lēmumus, kas atradīsies laukumā, jo zini, ka katrs sastāvā esošais spēlētājs sev tic un vēlas būt laukumā. Spēles beigās visi spēlējošie parādīja tiešām labu sniegumu. Nepieciešams atrast basketbolistus, kas labi spēlē gan uzbrukumā, gan aizsardzībā."

Uzvarētājiem lieliski nospēlēja Karmelo Entonijs, kurš guva 37 punktus. Arī Fišers uzsvēra, ka viņš labi darbojies gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, turklāt palīdz visai komandai, jo pārējie basketbolisti viņam tic.

"Uzskatu, ka neveiksmīgais pagājušais gads mums daudz palīdzēja. Zinām kā spēlēt pret labām komandām, bet jāsaprot kā uzvarēt," uzsvēra Fišers.

Šīs sezonas trijās spēlēs "Knicks" komanda guvusi divas uzvaras trijās spēlēs, kas ļāvis pakāpties uz dalītu trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Augstāk ir vienīgi bez zaudējumiem spēlējošās Detroitas "Pistons" un Toronto "Raptors" komandas.

"Wizards" spēlētāji sezonu bija iesākuši ar divām uzvarām, bet tagad kopvērtējumā ir līdzās "Knicks".

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Timu Dankanu un Sanantonio "Spurs" komandu, kas līdz šim šosezon guvusi vienu uzvaru divos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!