Foto: AFP/Scanpix / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" nedrīkst vilcināties ar latvieša Kristapa Porziņģa līguma pagarināšanu, jo jau divas komandas izskata iespēju Latvijas basketbolistam izteikt piedāvājumu.

Porziņģis šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, un "Knicks" būs pirmās rokas tiesības uz latvieti. Ņujorkas komanda Porziņģim var piedāvāt maksimālo piecu gadu līgumu, kuru laikā viņš nopelnītu 158,1 miljonu ASV dolāru. Latvietis pirmajās sezonās saskārās ar mazāk nopietnām traumām, bet šobrīd ārstē ceļgala krustenisko saišu plīsumu, tāpēc "Knicks" vadība piesardzīgi lūkojas uz to, kāds viņš būs pēc izveseļošanās.

"Knicks" varētu piedāvāt Porziņģim maksimālo līgumu, taču garantēta viņam būtu ievērojami mazāka naudas summa. Piemēram, Filadelfijas "76ers" komanda noslēdza 148 miljonu dolāru vērtu līgumu ar centra pozīcijas spēlētāju Džoelu Embīdu, bet viņam garantēti ir 84,2 miljoni. Embīds NBA karjeras sākumā arī mocījās ar nopietniem savainojumiem, tāpēc "76ers" viņam piedāvāja šādu līgumu. Lai saņemtu maksimālo algu, Embīdam jānospēlē noteikts spēļu skaits un jāizpilda citi nosacījumi. Tādā veidā komanda tiek pasargāta no tā, ka jāmaksā liela alga basketbolistam, kurš traumu dēļ nevar spēlēt.

Kā norāda medijs "theringer.com", tad Porziņģim varētu nepatikt šāds gājiens no "Knicks" puses, jo viņš pats ir pilnībā pārliecināts par to, ka varēs atgriezties iepriekšējā līmenī. Jau iepriekš Latvijas basketbola zvaigzne nav kautrējies izrādīt savu neapmierinātību ar Ņujorkas komandas vadību, kad prezidenta amatā bija Fils Džeksons.

Aizvadītajā nedēļā izdevuma "New York Daily News" žurnālists Stefans Brondijs rakstīja, ka cita latvieša Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" apsver iespēju izteikt piedāvājumu Porziņģim, ja "Knicks" vilcināsies ar līguma pagarināšanu. "Nets" varētu piedāvāt maksimālo četru gadu līgumu, kuru vērtība būtu 122,1 miljons dolāru.

Savukārt "theringer.com" ziņo, ka arī Sanantonio "Spurs", ko pārstāv Dāvis Bertāns, arī seko līdzi "Knicks" gaitām, lūkojot pārvilināt Porziņģi. Tiesa, kā norāda medijs, "Spurs" varētu būt grūti atbrīvot vietu algu griestos, lai noslēgtu līgumu ar Porziņģi.

Pat ja "Nets" vai "Spurs" izteiks savus maksimālo līgumu piedāvājumus Porziņģim, "Knicks" komandai būs iespēja piedāvāt tādu pašu līgumu latvietim, un tā kā viņš būs ierobežoti brīvais aģents, tad viņam būs jāturpina sava karjeras Ņujorkā.

"Knicks" komandai gaidāmā vasara būs ļoti svarīga ne tikai Porziņģa līguma dēļ, bet arī tāpēc, ka pastāv iespēja, ka viņi varētu noslēgt līgumu ar Goldensteitas "Warriors" zvaigzni Kevinu Durentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!