Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" jaunieguvums Deriks Rouzs augsti vērtē šajā komandā spēlējošā latvieša Kristapa Porziņģa prasmes, uzsverot viņa nepiekāpību, kā arī spēju ātri kustēties un gūt punktus.

Jau vēstīts, ka "Knicks" veikusi spēlētāju maiņas darījumu un uz Čikāgas "Bulls" nosūtījusi Hosē Kalderonu, Džerianu Grāntu un Robinu Lopesu, kamēr pretējā virzienā devušies Rouzs un Džastins Holidejs, kā arī nākamā gada drafta otrās kārtas izvēle.

"Vēlos pateikties "Bulls" klubam, kas mani aizmainīja uz "Knicks". Šis man atkal ir jauns sākums. Nesaku, ka citi klubi ir sliktāki, taču Ņujorkā ir pavisam cits tirgus un arī basketbola vienībai ir liela vēsture, arī ar spēlēm pret Čikāgas komandu. Esmu pateicīgs būt šeit," piektdien preses konferencē izteicās Rouzs. "Ceru, ka varēšu palikt Ņujorkā arī pēc nākamās sezonas un varbūt šeit noslēgt savu karjeru. Tomēr šis ir bizness un jāraugās, kā tiks aizvadīta nākamā sezona."

Pašlaik 27 gadus vecajam Rouzam pašreizējajā līgumā atlikusi viena sezona, par ko viņš nopelnīs nedaudz virs 21 miljona dolāru (18,8 miljoniem eiro).

Rouzs 2011. gadā tika nosaukts par NBA regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet pēc tam viņu sāka vajāt nopietni savainojumi, kas līdz šim brīdim viņam ir liedzis atkal demonstrēt augstvērtīgāko sniegumu. Tiesa, pēc ilgāka pārtraukuma saspēles vadītājs ir aizvadījis gana pilnvērtīgu sezonu, jo 66 spēlēs viņš caurmērā guva 16,4 punktus un veica 4,7 rezultatīvas piespēles.

"Jūtu, ka esmu tuvu tam līmenim, kāds biju laikā, kad ieguvu NBA vērtīgākā spēlētāja balvu, bet tukša runāšana šobrīd neko nemainīs. Gribu, lai mans nākamās sezonas sniegums runā pats par sevi," kaujiniecisks bija Rouzs.

"Knicks" komandu pārstāv arī NBA zvaigzne Karmelo Entonijs un Porziņģis, kuram iepriekšējā bija debijas sezona pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

"Pret Porziņģi bija ļoti grūti spēlēt, jo viņš kustās ļoti labi, gūst punktus un nedod nevienam ceļu. Viņš ir ļoti prasmīgs un nesavtīgs basketbolists. Porziņģis ir viens no tiem spēlētājiem, kuru dēļ būtu gatavs atdot daudz ko, lai tikai varētu ar viņu kopā uzspēlēt. Esmu pārliecināts, ka ap mani, Entoniju un Porziņģi kluba vadība sapulcinās pareizos basketbolistus. Nākamā sezona solās būt aizraujoša," uzsvēra Rouzs.

"Knicks" vienība aizvadītajā sezonā guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Starpsezonā par Ņujorkas komandas jauno galveno treneri kļuva Džefs Hornačeks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!