Foto: AFP/Scanpix

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis sestdien guva deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda nenoturēja 15 punktu pārsvaru un ar 98:117 (32:22, 31:38, 12:27, 23:30) izbraukumā piekāpās Atlantas "Hawks".

"Knicks" spēli iesāka ļoti veiksmīgi un iesākumā ieguva stabilu pārsvaru, bet otrais puslaiks Ņujorkas vienībai bija viens no vājākajiem šosezon, kas lika ciest pārliecinošu zaudējumu. "Knicks" nesen guva četras uzvaras četros dueļos, bet, aizvadot trešo spēli pēc kārtas ar vienībām, kas Austrumu konferences kopvērtējumā ir pirmajā sešiniekā, tika ciesta trešā neveiksme.

Savukārt pērnās sezonas Austrumu konferences regulārās sezonas čempione "Hawks" guva sesto uzvaru pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un vienu sekundi, realizējot vien divus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Tāpat latvieša kontā bija divas atlēkušās bumbas un divas kļūdas.

Porziņģis tikai iepriekšējā spēlē bija pārtraucis deviņu maču sēriju bez "double-double", bet šoreiz atkal viņa sniegums nebija pārāk sekmīgs.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās ar 18 punktiem un 12 bumbām zem groziem bija Karmelo Entonijs, bet pa 12 punktiem sameta Deriks Viljamss un Lenss Tomass.

Savukārt "Hawks" rindās ar 22 punktiem izcēlās Pols Milseps, bet 18 punktus ar lielisku precizitāti sameta uz maiņu nākušais Maiks Skots.

Pēc viena dueļa izlaišanas "Knicks" sākumsastāvā atgriezās Entonijs, bet vienība maču iesāka ļoti veiksmīgi. Kaut Porziņģis savu pirmo metienu netrāpīja, ar otro viņš bija precīzs tālmetienā, bet vēl brīdi vēlāk realizēja arī raidījumu no groza apakšas un viesi ātri vien izvirzījās vadībā ar 14:2. Neskatoties uz sekmīgo ievadu, Porziņģis jau ceturtdaļas pirmajā pusē tika nomainīts, bet "Knicks" pēc 12 spēlētām minūtēm joprojām bija priekšā ar 32:22.

Otrā ceturtdaļa iesākās ar neveiksmīgu Porziņģa bloka mēģinājumu, bet uzreiz pēc tam viņš realizēja tālu divpunktu raidījumu. Arī šajā periodā latvietis pēc dažām minūtēm tika nomainīts, bet "Knicks" pārsvars bija samazinājies līdz pieciem punktiem. Šoreiz ceturtdaļas otrajā pusē latvietis atkal atgriezās laukumā, bet šajā laikā viņa spilgtākā epizode bija, kad rupji tika aizgrūsts Milseps. Līdz ar to pirmajā puslaikā Porziņģis 12 minūtēs guva septiņus punktus, bet palika bez atlēkušajām bumbām. Savukārt "Knicks" ielaida tālmetienu pēdējā sekundē un rezultāts bija vairs tikai 63:60.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis realizēja divus soda metienus, tomēr tas neglāba "Knicks" no vadības zaudēšanas. Kopā 12 minūtēs "Knicks" komanda iemeta tikai 12 punktus un pēc tās jau bija iedzinējos ar 75:87. Arī pēdējā ceturtdaļā Porziņģis palika bez spilgtām epizodēm, bet "Knicks" piedzīvoja bezcerīgu zaudējumu.

"Knicks" ar 14 panākumiem 31 spēlē ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Hawks" ar 20 uzvarām 32 mačos ir trešā spēcīgākā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs jau svētdien, viesojoties pie Bostonas "Celtics" komandas, bet gada noslēgumā tā otrdien uzņems Detroitas "Pistons" spēlētājus. Šīs abas vienības ir "Knicks" tiešās konkurentes cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!