Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks", kas otrdien smagas ceļgala traumas dēļ vismaz uz šo sezonu zaudēja savu līderi Kristapu Porziņģi, ceturtdien no Denveras "Nuggets" komandas iemainīja aizsargu Emanuelu Mudieju, bet šķīrās no uzbrucēja Daga Makdermota.

"Knicks" veica trīspusēju darījumu, jo Makdermots karjeru turpinās Dalasas "Mavericks" komandā, uz Ņujorku dosies Mudiejs, bet "Nuggets" no Dalasas kluba iegūs aizsargu Devinu Herisu un drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Ceturtdien līdz plkst.22 pēc Latvijas laika bija pēdējā diena, kad klubi varēja veikt spēlētāju maiņas.

"Nuggets" vienība Zairā dzimušo Mudieju 2015.gada NBA draftā izvēlējās ar septīto kārtas numuru, kamēr trīs izvēles ātrāk "Knicks" bija izraudzījušies Porziņģi.

Pirmajās divās sezonās Mudiejs Denveras kluba rindās 107 spēles sāka starta pieciniekā, taču šosezon vietu pamatsastāvā 21 gadu vecais basketbolists nav izkarojis. Viņš 42 spēlēs vidēji guvis 8,5 punktus un izdarījis 2,9 rezultatīvas piespēles, bet NBA karjeras laikā 165 mačos izcēlies ar 11,1 punktu spēlē un 4,3 rezultatīvām piespēlēm.

Tiesa, eksperti norāda, ka Mudiejs ne pārāk labi darbojas aizsardzībā, tāpat viņš bieži vien grēkojis ar precizitāti, jo no spēles trāpījis 37,5% metienu.

Tikmēr 26 gadus vecais Makdermots, kurš "Knicks" komandai pievienojās vien pirms šīs sezonas, kad Ņujorkas vienība aizmainīja Karmelo Entoniju uz Oklahomasitijas "Thunder", šosezon 55 spēlēs izcēlies ar vidēji 7,2 punktiem.

Pieredzējušākais spēlētājs šajā darījumā ir 34 gadus vecais Heriss, kuru vēl 2004.gadā ar piekto numuru nodraftēja Vašingtonas "Wizards". Viņš NBA aizvada jau 14 sezonu.

"Knicks" komanda veica otro darījumu divu dienu laikā, jo trešdien šķīrās no Porziņģa drauga spāņu basketbolista Villija Ernangomesa, kurš gan pats bija pieprasījis, lai tiek aizmainīts.

Ernangomess nonāca Šarlotes "Hornets" komandā, bet "Knicks" ieguva spēka uzbrucēju Džoniju O'Braientu un 2020., kā arī 2021.gada otrās kārtas izvēles tiesības draftā.

Kā vēstīts, Latvijas sporta zvaigzne Porziņģis otrdien guva smagu traumu, saraujot kreisā ceļgala saites, tāpēc nevarēs spēlēt, iespējams, pat gadu, bet precīzs atveseļošanās ilgums tiks noteikts pēc operācijas, ko spēlētājam, visticamāk, veiks tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!