Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons cer, ka latviešu talantīgais spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis savā debijas sezonā tiks pie 20 minūšu ilga spēles laika.

Džeksons sarunā ar ESPN uzsvēra, ka lēmums par Porziņģa spēles laiku būs pilnībā atkarīgs no "Knicks" galvenā trenera Dereka Fišera, tomēr "būtu lieliski", ja latvietis jau sezonas sākumā varētu spēlēt vismaz 20 minūtes. Viņa spēles laiks varētu pieaugt tiklīdz basketbolists iejutīsies NBA. Džeksons arī piebilda, ka vēl jānoskaidro, kurā pozīcijā Porziņģis jūtas ērtāk – centra vai spēka uzbrucēja.

Tāpat "Knicks" prezidents nedaudz pastāstīja par savām bažām saistībā ar Porziņģi: "Ar Porziņģa paša spēku varētu arī nekad nebūt pietiekami, lai viņš varētu ieņemt vietu zem groza un pilnvērtīgi cīnīties aizsardzībā un par atlēkušajām bumbām."

Tā esot bijis ar bijušo NBA spēlētāju Šonu Bredliju, kurš esot bijis par garu basketbola spēlei un nespēja kļūt spēcīgāks, tomēr Džeksons uzsvēra, ka Bredlijs bijis labs basketbolists.

Kā zināms, šī gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģis tika izvēlēts ar augsto ceturto numuru. Porziņģim pēc jaunā līguma divu gadu laikā pienāksies aptuveni 8,5 miljoni dolāru (7,7 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!