Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons, kurš savā karjerā izcīnījis 11 čempionu titulus, ir pārliecināts, ka latviešu talants Kristaps Porziņģis iederēsies komandas sistēmā un ātri apliecinās, ka ir spējīgs spēlēt šajā līgā.

Jau ziņots, ka Ņujorkas "Knicks" komanda NBA draftā ar augsto ceturto numuru izvēlējās Porziņģi, pārrakstot Latvijas un Baltijas basketbola vēsturi.

"Drafts notiek instinktīvi. Kristaps mums šķita risks, kas attaisnosies. Viņš spēlējis ļoti labā komandā, nāk no labas sistēmas. Domāju, ka faniem viņš patiks, lai arī reakcija pēc viņa izvēles bija tāda, kādu gaidījām. Spēlētājs pats reaģēja ļoti prātīgi un inteliģenti."

"Es nedomāju, ka mums būs jābūt ļoti pacietīgiem ar viņu. Galvenais viņu padarīt fiziski gatavu NBA. Porziņģis vēl ir jauns, taču ļoti atlētisks un ātrs. Viņš ir spējīgs realizēt metienu no distances, ļoti aktīvs laukumā, laba reakcija, vēlme cīnīties par uzvarām – visas šīs lietas tika ņemtas vērā.

Porziņģis ļoti labi iederas Ņujorkas "Knicks" plānotajā sistēmā, uzskata Džeksons, kurš nebaidījās latvieti salīdzināt ar Po Gasolu no Spānijas. Tāpat Ņujorkas komandas vadībai pagaidām nav skaidrs, kā Porziņģis spēs spēlēt aizsardzībā, tomēr šāda neskaidrība ir ar visiem jaunajiem spēlētājiem. Par viņa spējām uzbrukumā neviens nešaubās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!