Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" treniņos šobrīd darbojas gluži kā treneris, cenšoties palīdzēt komandai kā vien spēj, stāstīja kluba galvenais treneris Deivids Fizdeils.

"Knicks" komandai otrdien līdz pulksten 01:00 pēc Latvijas laika neizdevās vienoties ar Porziņģi par līguma pagarināšanu. Līdz ar to nākamvasar Porziņģis kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, un tas nozīmē, ka citi klubi varēs izteikt viņam līguma piedāvājumus, taču "Knicks" komandai būs pirmās rokas tiesības, un tā varēs atspēkot citu komandu piedāvājumus.

Fizdeils nekomentēja, kāpēc "Knicks" komandai neizdevās jau tagad vienoties ar latvieti par jaunu līgumu, sakot, ka viņš neiejaucas kluba prezidenta Stīva Milza un ģenerālmenedžera Skota Perija darbā.

"Ja godīgi, es šīs lietas atstāju Skota un Stīva ziņā. Es varu teikt, ka Porziņģis līdz šim bijis lielisks, jo viņš treniņos ir kā vēl viens treneris. Video sesiju laikā viņš izsakās tikpat daudz kā treneri, un tas, ko viņš saka, ir tieši tas, kas vajadzīgs. Viņš iesaistās treniņos, palīdz spēlētājiem un uzdod lieliskus jautājumus. Tās ir lietas, kurām es pievēršu uzmanību."

"Nekas neliecina, ka viņam būtu kādas problēmas ar vadību. Viņš komunicē ar mani un treneriem. Es viņā redzu komandas biedru, kurš mēģina palīdzēt tā kā vien spēj," uzsvēra treneris.

Porziņģis turpina atlabt no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, bet pagaidām nav skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā. Pagājušajā sezonā latvietis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 pretinieku metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!