Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli starp Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" un Ņūorleānas "Pelicans" pirmdien aizēnoja neziņa par Ņujorkas zvaigzni Deriku Rouzu, liekot komandas biedriem pat bažīties par viņa dzīvību.

Iespējams, tieši neziņa par Rouzu ietekmēja Ņujorkas basketbolistus, kas neizteiksmīgā cīņā piekāpās ar 96:110, bet Porziņģis spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem.

Tradicionāli pirms spēlēm "Madison Square Garden" arēnā "Knicks" no rīta aizvada vieglu iesildīšanās treniņu vienā no Ņujorkas priekšpilsētas sporta zālēm. Šo treniņu Rouzs apmeklējis, bet treneriem neko nav teicis vai ieminējies par iespējamo neierašanos uz spēli. Ierasti Rouzs apmēram divas stundas pirms mača sākuma ierodas "Madison Square Garden", bet šoreiz laikus nav bijis komandas ģērbtuvē. Kad komandas vadība sākusi interesēties par viņa atrašanās vietu, basketbolists nav bijis sazvanāms, bet Rouza tuvinieki un ģimenes locekļi nemācēja teikt, kur "pazudis sportists".

ESPN ziņo, ka "Knicks", nesagaidot Rouzu, uz basketbolista dzīvokli nosūtījuši kluba pārstāvjus, taču arī viņi sportistu nav atraduši.

Neziņa par Rouzu satraukusi visu komandu, bet daži komandas biedri aizlūguši par viņa drošību. Kortnijs Lī žurnālistiem izteicies, ka "lūdzas, lai ar Rouzu viss ir kārtībā", bet pēc mača joprojām nomākts bijis Brendons Dženingss. "Es par to uzzināju kādas 40 minūtes pirms spēles, bet neko vairāk nezinu. Esmu ļoti uztraucies, jo nekad ko tādu neesmu piedzīvojis. Ceru, ka ar viņus viss ir kārtībā. Viņš ir svarīga komandas sastāvdaļa," teica Dženingss.

Uztraukumu neslēpa arī Porziņģis. "Mēz nezinām, kas notiek. Ceru, ka ar viņu un viņa ģimeni viss ir kārtībā".

"Knicks" pirms spēles oficiālajā protokolā ierakstīja, ka "Rouzs nav kopā ar komandu", bet sīkākus komentārus nesniedza. Tāpat neviens no "Knicks" vadības nekomentēja Rouza prombūtni pēc spēles.

Vienīgais nelielu mierinājumu visiem sniedzis Rouza draugs, "Knicks" centra spēlētājs Joakims Noā, kuram Rouzs atsūtījis īsziņu, ka ar viņu viss esot kārtībā. Vēlāk arī citi komandas biedri saņēmuši līdzīgas īsziņas, tomēr detalizētāk par atgadījumu plašākai publikai un masu medijiem ilgi nebija nekas nav zināms.

Dažas stundas pēc spēles beigām "Knicks" pārstāvji informējuši, ka Rouzs ģimenes apstākļu dēļ steidzami devies atpakaļ uz savu dzimto pilsētu Čikāgu, vēsta ESPN. Sīkāk gan joprojām par notikušo nekas nav zināms.

Mistiskais atgadījums ar Rouza neierašanos uz spēli un pazušanu tikai pastiprinājis runas par basketbolista iespējamām nesaskaņām ar "Knicks" treneri Džefu Hornačeku. Pirms tam Ziemeļamerikas masu mediji vēstīja, ka Rouzs esot ne pārāk apmierināts ar sev atvēlēto lomu un viņa izmantošanu "Knicks" taktikā. Spekulācijas par Rouza un Hornačeka attiecībām pastiprināja piektdienas spēle pret Milvoki "Bucks", kurā treneris pēdējā ceturtdaļā laukumā sūtīja jauniņo Ronu Beikeru, nevis Rouzu.

Viens no NBA jaunākās paaudzes spilgtākajiem basketbolistiem Rouzs sevi pilnībā nav spējis apliecināt daudzo savainojumu dēļ. 28 gadus vecais sportists no Čikāgas "Bulls" uz "Knicks" pārgāja tikai pagājušajā vasarā, bet komandai varēja pievienoties vien neilgi pirms sezonas sākuma, jo viņam nācās sagaidīt tiesas spriedumu – Rouzu kopā ar draugiem apsūdzēja basketbolista bijušās draudzenes grupveida izvarošanā.

Pēc šīs sezonas Rouzs kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un varēs izvēlēties pats komandu, kurā turpināt NBA karjeru. Šajā sezonā vidēji vienā spēlē viņš guvis 17,3 punktus, izdarījis 4,5 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!