Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienojusies par līguma pagarināšanu uz vienu gadu ar slovēņu aizsargu Sašu Vujačiču.

Vienošanās paredz, ka Vujačičs saņems NBA minimālo algu, kas gaidāmajā sezonā būs 543 471 dolāru (481 867 eiro), vēsta portāls "The Vertical".

Šobrīd 32 gadus vecais Vujačičs "Knicks" komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas, 61 regulārā čempionāta spēlē vidēji mačā gūstot 4,9 punktus un izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas, kā arī izdarot 1,4 rezultatīvu piespēli spēlē. Pēc sezonas viņš kļuva par brīvo aģentu, taču tagad vienojies par jaunu līgumu.

Vujačičs karjeras laikā NBA pārstāvējis arī Losandželosas "Lakers" (no 2004. līdz 2010. gadam), Ņūdžersijas "Nets" (2010.-2011.) un Losandželosas "Clippers" (2014.) komandas. Viņš spēlējis arī Itālijas, Spānijas un Turcijas klubos.

Jūnija vidū Vujačičs Liepājā piedalījās Porziņģa rīkotajā meistarklasē jaunajiem basketbolistiem.

Jau ziņots, ka "Knicks" starpsezonu laikā papildinājusi sastāvu arī ar nu jau bijušo Čikāgas "Bulls" saspēles vadītāju Deriku Rouzu un šī kluba centru Žoakimu Noā. Tāpat komandai pievienojušies Brendons Dženingss un Kortnijs Lī, kuri tāpat kā Noā bija brīvie aģenti.

"Knicks" rindas papildinājis arī ar Porziņģa bijušo komandas biedru Spānijas kluba "Sevilla" rindās Giljermo Ernangomesu un centru Māršalu Plamlī, kā arī pieredzējušo lietuvieti Mindaugu Kuzminsku.

Kā vēstīts, tad Porziņģis aizvadīja teicamu NBA debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus. Viņš tika nosaukts par līgas otro labāko debitantu.

Tiesa, Ņujorkas klubam aizvadītā sezona nebija veiksmīga, jo tas neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!