Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē viens no sarunu tematiem bija Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis, kurš sevi ļoti labi parādīja Uzlecošo zvaigžņu spēlē.

Kā ziņots, Porziņģa pārstāvētā Starptautiskā komanda piektdien NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē ar 154:157 (79:88, 75:69) zaudēja ASV komandai, bet latvietis šajā duelī guva 30 punktus.

Latviešu basketbolistu pēc veiksmīgās sezonas pirmās puses slavēja vairākas līgas zvaigznes. Iepriekš Oklahomasitijas "Thunder" spēlētājs Kevins Durants Porziņģi salīdzināja ar vienradzi, jo reti kuram ir tādas prasmes, kā latvietim.

"Es domāju, ka nav bieži sastopami spēlētāji, kuri spēj izdarīt tik ātru metienu un ir tik gari. Viņš var skriet un bloķēt metienus. Tas ir retums," vēlreiz pozitīvi par Porziņģi izteicās "Thunder" spēlētājs Durants.

Pats Porziņģis nav slēpis, ka viņam ļoti patīk Ņūorleānas "Pelicans" līdera Entonija Deivisa spēles stils. Arī Deiviss veltīja labus vārdus latviešu spēlētājam: "Viņš var spēlēt. Es zinu, ka sākumā "Knicks" fani viņu vērtēja piesardzīgi, bet, ieraugot viņu laukumā, uzreiz bija redzams, ka Porziņģis var spēlēt. Viņš var iemest metienus, māk driblēt, spēj apspēlēt ar muguru pret grozu, kā arī ir spējīgs spēlēt aizsardzībā."

Savukārt Losandželosas "Clippers" spēlētājs Kriss Pols uzskata, ka Porziņģi sagaida spoža nākotne NBA.

"Man viņš patīk. Daudzi, redzot viņa bumbas triecienus grozā no augšas pēc neprecīziem metieniem, domā, ka tas ir viegli, jo viņš ir gars, bet tā ir īpaša prasme. Es domāju, ka viņam būs spoža nākotne. Parunāju ar Melo [Karmelo Entoniju]. Melo viņš ļoti patīk," atklāja Pols.

Pats Karmelo Entonijs bija pārliecināts, ka pavisam drīz Porziņģis piedalīsies NBA Zvaigžņu spēlē ar labākajiem NBA spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!